Jozefas Gebelsas atvyko į Lietuvą

» Dienoraščiai » indenas
Autorius: indenas Atnaujintas: 2008-09-15 Komentarai: (2) Kartai: 8560
<deleted>
 
1.   Parašė Karolina   2008-08-18 18:17  

Kaliningradas dabar teisėtai priklauso Rusijai. Pietų Osetija - ne. Tad palyginimas ne visai vykęs.

 
2.   Parašė indenas   2008-08-18 19:19  

to Karolina
Iš pradžių buvau parašęs "scenarijus turi būti analogiškas kaip Gruzijoje", vėliau būtent dėl tavo paminėtos priežasties pakeičiau į "scenarijus turi būti panašus kaip Gruzijoje".
Turbūt neprieštarausi, kad su P.Osetija ir Abchazija ne viskas net juridiškai gali būti suprasta kaip "neatsiejama Gruzijos dalis": tautų apsisprendimo teisė; ankstesni etniniai karai su gruzinais; prorusiškas mentalitetas; tarptautiškai pripažinta Rusijos "taikdarystė" ten; galiausiai Kosovo precedentas.
Tai, kad Rusija elgėsi iki tol ten tikrai ne kaip angelėliai niekam abejonių nekyla, bet karas visada yra diplomatijos pralaimėjimas, juo labiau toks klastingas ir ciniškas karas, kokį pradėjo gruzinas(?) Miša, kurstomas tame tarpe......toliau nesakysiu;)
Nors F.D.Roosevelt'as, sėdėdamas šiltai už Atlanto, labai nuoširdžiai nesuprato, kodėl karas Europoje, o ypač tarp Vokietijos ir Sovietijos, yra blogis Amerikai. Štai kur žmonės rūpinasi (net pamindami moralę) savo šalimi ir jos žmonėmis! Mūsų lietuviškoms marionetėms dar mokytis ir mokytis, bet greičiausiai taip nieko ir neišmoks...