Tobulybės besiekiant...

» Dienoraščiai » pluto
Autorius: pluto Atnaujintas: 2007-03-07 Komentarai: (1) Kartai: 8248
Lexus reklamose gali pamatyti "The relentless pursuit of perfection" ir atrodo tai normalus siekis - tobulybė. Tik vienas bet.... aš esu žmogus.... o žmonės, sako, nėra tobuli. Tobulybė yra siekis, tik va to siekio galiu ir nepasiekti. Ko aš iš tikrųjų galiu siekti, tai tai ką darau - daryti dar geriau. O tobulybė visgi turi būti atidėta į šalį, ypač treiderio veikloje, beatodairiškas jos siekimas jaučiu liūdnai baigsis.

Taip dažnai noriu surasti pačią geriausią galimybę, kad paprastai didžiąją laiko dalį tiesiog žiūriu, o ne prekiauju. Nenoriu prarasti pačios-geriausios-galimybės. Nieko blogo tikriausia tame nėra, kad ieškau gero varianto, gero įėjimo, bet tai tiek daug užima laiko. Na ir kodėl tiek laiko skiriu paieškoms..... Tikriausia baimė eilinį kartą nudegti.

Tikiu, kad idėjęs daug triūso į paieškas, rasiu tikrai gerą variantą ir gausiu gerą pelną. Bet kiek jaučiu, tai man duoda daugiau žalos negu naudos. Tiek daug laiko praleidžiant ieškant super įėjimų, kurių tikriausia nėra, arba beveik nėra, nepasinaudoju "pakankamai didelės tikimybės galimybėmis". Pastoviai ieškant "tobulo varianto" apriboju save ir paprastai patiriu taip nenorimą ir nereikalingą stresą. Vietoj to, kad judėčiau, stoviu vietoje ir vegetuoju.

Dažnai galvoju, kad tai ką dirbu, toje srityję turiu būti visapusiškai kompetentingas. O, pvz., psichologas Albertas Ellis teigia, kad toks tikėjimas gimdo baimę ir nerimą, kas treideriui atsiliepia kaip dvejojimu ir nepasitikėjimu savimi. Tenka girdėti/matyti (beje ir pačiam patirti) apie blogas pasekmes dėl kompetentigumo stokos. Ir esu įtikėjęs, kad turiu būti visapusiškai kompetetingas. Pastoviai kažką skaitau, gilinuosi, analizuoju. Ir gal tai nėr blogai, kad taip galvoju. Jei bučiau tiesiog tobulas treideris, tai uždirbčiau didžiulius pelnus. Ironiška, tačiau dabar yra tiesiog priešingai. Analysis-paralysis.

Jooo....

Labiau prisitaikantis požiūris būtų suprasti, kad treideriui neįmanoma būti visapusiškai kompetentingu, neįmanoma nepadaryti klaidų. Žinoma, galiu savo planą labai išdetalizuoti, ir įvertinti visus galimus nepalankius įvykius kurie gali nutikti, bet yra riba ką galiu padaryti. Man nebūtina būti tobulam. Man nebūtina ieškoti to vienintelio super-duper-high-profit varianto. Man reikia tiesiog generuoti pelną, netgi jei tai bus viso labo tik pusėtini sandoriai. Bo antraip, tobulybės ieškojimas liūdnai man baigsis....
 
1.   Parašė Fox   2007-06-03 23:11  

Pagal viena is teoriju, mes jau gimstame tobuli. Kai augame ir brestame, sugeriame viska kas tik pakliuva i musu akirati be jokios atrankos. Aisku esant tokiam srautui informacijos atsirinkti tai, kas tau tiktu o kas ne (ypac be isvystyto atrankos mechanizmo)neimanoma ir pamazu mes tampame tuo kazkuo kitu, sudarytu is daugelio sutiktu zmoniu, istartu ju zodziu bei padiktuotu elgesio stereotipu. Didzioji gyvenimo ironija yra tai - kad tai nesame tikrieji mes! Ir tik tada, kai sustipreja musu savivoka mes pamazu, tarsi per sapna, tarsi per ruka pradedame matyti tiesa! Pradedame girdeti ta tylu vidini balsa, vis garsiau ir aiskiau kviecianti sugryzti ten, nuo kur pradejai. Sugryzti i save toki, koks tu gimei, koks buvai - vienintelis toks visoje visatoje - tobulas.