Ką rodo Laikas parodys?

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2018-06-22 Komentarai: (2) Kartai: 19122
Yra šalis, kur eurai teka
Linksmai vokeliuose per kišenes
Ir gailiai tarpu savęs šneka
Beretės apie striukes vatines

Kaip prakaitas aplieja žmones
Prie vasaros darbų sunkių
Nes vatinukas ir kojinės vilnonės
Apdengia sąnarius visų.

Čia buvo lyrinė įžanga. Tiems kas nežino - beretės - taip vatnikai vadina žmones, kurie mano esą Lietuvos patriotai, kurie jaudinasi dėl Rusijos agresyvumo ir karinės grėsmės. Beretės dažniausiai yra dešiniųjų politinių pažiūrų (tai yra palaiko Konservatorius, arba propaguoja liberalias idėjų, ir šiuo metu neturi partijos, kurią galėtų palaikyti).
Vatninkai (kartais dar vadinami Kremlinais) yra žmonės, kurie bjaurisi Europos Sąjunga ir Nato, bet jaučia nostalgiją Sovietiniam laikmečiui. Pagrindinė Vatniko metaliteo ypatybė - jie smarkiai pervertina rusijos galią (Krasnaya armya vsex silney) ir mano kad pataikavimas, meilikavimas bei nuolankumas gali juos išgelbėti nuo agresijos. Jie dažnai socialiniuose tinkluose ir kitose liaudies medijose dalinasi rusų propogandine medžiaga, kurioje kritikuoja išlaidų gynybai didinimą bei Nato šalių ir ypač JAV dalyvavimą bendrose su Lietuvos kariuomene pratybose, sakydami, kad taip Lietuva tiesiog pataikauja JAV.
Šai neseniai vienas pažįstamas vatnikas, portale wwww.traders.lt išplatino propagandinių Rusijos pirmojo kanalo laidų seriją "Laikas parodys". Deja tas kolega, spekuliantas, nepasižymi išlavintais protiniais gebėjimais, todėl negali atskirti faktų nuo prasimanymų ir, besivadovaudamas emocijomis, nemato dalyko esmės.
Jo platinamos medžiagos pagrindinis motyvas - rusai stebisi, kodėl Lietuva didina gynybos pajėgumus ir gerina bendradarbiavimą su Nato partneriais.
Laidoje tvirtinama, kad to nereikia nes "rusai nenori užpulti pabaltijo šalių". Deja mes nežinome ar rusai sako tiesą. Iš istorinės patirties: 1940 metų ultimatumas Lietuvai, karas su Gruzija, Krymo užgrobimas, Donbaso avantiūra, įsitraukimas į karą Sirijoje - galime daryti vienintelę logišką išvadą - surasti priežastį užsienio politiką vykdyti naudijant karinę jėgą, rusam nėra problema.

Maža to tose propagandinėse laidelėse nuolat kartojama, kad jei norėtų, Rusija užimtų Baltijos šalis per dvi-tris dienas. Savaime suprantama tai netiesa - rusų batalionio taktinė grupė per dieną juda apie keturiasdešimt kilometrų, tais atvejais jei nesutinka pasipriešinimo, esant pasipriešinimui - dešimt kilometrų per dieną. Maža to grobiant svetimos šalie teritoriją tokias tempais, neįmanoma išvalyti miestų, kur likę gynėjai turėtų tiek galimybių rengti pasalas, kad priešo lavonai gulėtų tiesiog gatvėse, nes nebūtų kam jų sudėti į maišus ir išvežti.
Taigi šiuo atveju rusai meluoja, ir iš to seka klausimas - kam rusams įtikinėti savo visuomenę, kad karas su Baltijos šalimis būtų greitas, nebrangus ir pergalingas? Jeigu rusai iš ties taip mano, mūsų saugumui ir atrasymų politkai, tai labai rimta problema, kurią reikia spręsti nedelsiant, dar labiau didinant gynybinius pajėgumus ir plečiant NATO buvimą šalyje.
Trečias esminis klausimas - Rusijos prie savo vakarinių sienų laikomas karinis kontingentas kelis kartus viršija NATO ir baltijos šalių pajėgas - akivaizdu, kad esant tokiam jėgų santykiui, toks pajėgumas kaip gynybinis yra perteklinis. Taigi kodėl rusai laiko prie Baltijos valstybių sienų puolamuosius pajėgumus? Ar tiesiog dėl bendros konfrontacinės politikos, kaip sakoma įtampai palaikyti, ar taip Rusija bando spręsti Kaliningrado srities neapginamumo problemą?
Be abejo, neteisinga būtų visus, kurie mano, kad išlaidos gynybai didinamos per greitai, kaltinti prorusiškumu - demokratinėje visuomenėje, diskusijos apie biudžetao panaudojimo prioritetus yra labai svarbus, tačiau akivaizdu, kad politikai, kurie atstovajau tą visuomenės dalį, kuri nori stiprinti Lietuvos gynybinę galią, turi labai svarių argumentų.
 
1.   Parašė lorpak   2018-09-07 16:40  

1.Vatnikai, beretininkai ir....bomzaixxl....Ir viskas ant Lietuvėlės...? Kažkada jau šnekėjomės apie bomzuxxl privalumus ir trūkumus,ko gero pastarųjų net neaptarėme....O pagrindinė bomžo mentaliteto ypatybė.....Šviečia iš toli...
2.

rusų batalionio taktinė grupė per dieną juda apie keturiasdešimt kilometrų, tais atvejais jei nesutinka pasipriešinimo
....Čia jėginis pamąstymas - XXIa.
...o kaip tau rusų dronų taktinė grupė...., arba vietoj sparnuotųjų sūpynių - sparnuotosios raketos žemė- oras... ?? Kam jiems kelti šikną nuo kėdės....? Dabar visi miklūs su klaviatūra...
arba
Maža to grobiant svetimos šalie teritoriją tokias tempais, neįmanoma išvalyti miestų, kur likę gynėjai turėtų tiek galimybių rengti pasalas

Čia Būrų karo taktiką mintijai....? O kam visokios dujinės medžiagos, kaip manai...? Be to rusai neblogai naudojasi puolimu dujomis nord stream1 ir nord stream2.... Taktinis ir strateginis smūgis vienu metu...
3.Nykštukinėm valstybėm, kokia yra Lietuva, didinti karinę "galią" yra kvailumo,menkavertiškumo, požymis... Pasienį sukontroliuoti reikia , aišku.....
4. Visa Lietuvos "politika", tai komandos FAS įsisavinimas.....Reikia pripažinti - pavyksta neblogai...
5. Kas galima Jupiteriui, nebūtinai jaučiui....Čiao!

 
2.   Parašė C#   2018-09-09 00:34  

Jo bomzas nebutu bomzas, jei butu protingas. Beretinis kvailelis laizantis dinastijai ir tiek ziniu