Trys milijonai prieš tris šimus

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2015-09-13 Komentarai: (4) Kartai: 19982
Kažkada labai seniai, senovės Spartos karalius Leonidas surinko tris šimtus geriausių vyrų ir patraukė į Termopilų perėją pasitikti milijoninės persų armijos. Spartos berniukai, nuo mažumės buvo auklėjami kariais – sunkiausi išbandymai, nuolatinės treniruotės užgrūdindavo jų sielas ir kūnus, tad visi Leonido atrinkti vyrai buvo profesionalai. Jie stojo prieš milijoninę persų armiją, daugiausia sudarytą iš vergų ir samdinių. Mūšis buvo nuožmus, visi spartiečiai krito, tačiau persai, supratę, kad tolimesnis veržimasis pareikalaus dar daugiau aukų – sustojo. Taigi trys šimtai spartiečių nepabūgo tūkstančius kartų didesnės persų kariuomenės.

Dabar viskas atvirkščiai – trys milijonai su baime laukia trijų šimtų.

Lietuviai pirmą kartą buvo paminėti Europos rašytiniuose šaltiniuose, kai mūsų pro-protėvis Brunonas, ąžuoline kuoka trenkė krikščioniui per galvą, už tai, kad anas buvo krikščionis. Dabar lietuviai, patys tapę uoliais katalikais, apie krikščioniškas vertybes išmanome geriau už patį Romos popiežių, o apie musulmonus galvojame lyg viduramžių riteriai susiruošę į kryžiaus žygį.

Mes daugelį amžių aplinkiniams nepavargdami aiškinom, kad mūsų kalba senoviška, išliko nepakitusi nuo pirmųjų indo-europiečių atėjimo, ir jokie atėjūnai nei klasta, nei jėga šios kalbos nesunaikino.

Mes aršiai giname savo identitetą ir kalbą, kad beveik dešimtmetį kariaujame Vilniaus lenkais dėl kelių raidžių, o autobusuose vykstančiuose į oro uostą uždraudžiame parašyti angliškai “Airport”

Tad nejaugi trys šimtai persų mums gali atrodyti tokie grėsmingi?


Kiekvienais metais lietuviai tyčia nužudo apie šimtą žmonių, dar apie du šimtus netyčia autoavarijose, apie šimtą sunkiai sužaloja (nes vyksta karas keliuose, pasienyje ir visur kitur…).

Pas mus per metus apie šimtą moterų išprievartauja, dvidešimti tūkstančių kartų ką nors apvagia, tūkstantį kartų plėšia ir keturis tūkstančius kartų sukčiauja. Tačiau mes nusikaltėliais vadiname čigonus?

Romų nenorime matyti kaimynystėje, bet Taborą reikalaujame nugriauti. Vejame čigoniukus iš mokyklų, bet nepamirštame pasmerkti dėl išsilavinimo stokos. Nepriimame į darbą, tačiau stebimės, jei kurie čigonai užsiima narkotikų prekyba, o dėl to kalti yra visi pagal odos spalva, plaukų tiesumą ar akių siaurumą. Mes tarsi pamiršę, kas skurdo ir nusikalstamumo šaknys yra socialinė atskirtis, išsilavinimo ir darbo galimybių neturėjimas?

Mes dažniau laimime tarptautinius konkursus “Daugiausia gryno alkoholio suvartoja”, nei europos krepšinio čempionatą, todėl mums įtartinai atrodo bet kas kas išvis nevartoja alkoholio.

Mūsų politikai įsitikinę, kad mokėti pašalpas alkoholikams yra prasmingiau, nei padėti įsikurti keletui jaunų ir sveikų atvykėlių iš Sirijos, bei graudina visuomenę, kad pirmiausiai turime duoti daugiau pinigų pensininkams, o tik po to rūpintis kas tuos pinigus uždirbs.

Mūsų pažįstami musulmonai yra geri žmonės, o tie kiti, kurių mes nepažįstame, iš artimųjų rytų yra blogi muslimai, fanatikai ir čiurbanai.

Be abejo “muslimai”, “čiurbanai” – žodis neturi jokios paniekinančios ir neapykantą ir rasizmą atspindinčios reikšmės.

Beveik visi Lietuvos internetiniai portalai surengė apklausas “kas pasiryžę priimti pabėgėlius į savo namus?” Aišku, kad 80procentų apklaustųjų sako “NE”, o kiek iš tų apklaustųjų priimtų į savo namus lietuvį bomžą iš gatvės?
Apklausa ar priimtum į savo namus bomžą?
 
1.   Parašė C#   2015-09-15 15:46  

Verk verk.. Tuoj delfis pakeis dudele, prades vadint pabegelius isiverzeliais, teks ir tamstai keist.

 
2.   Parašė bomzasxxl   2015-09-16 18:50  

Dar visai neseniai mane kaltinai užsispyrimu - girdi pastoviai palaikau visus EU siūlymus, o dabar jau kaltini nuomonės neturėjimu? Aš nekeičiu savo nuomonės, nebent suprantu klydęs. Šiuo atžvilgiu neišgirdau jokių argumentų kodėl būčiau neteisus, tad ir toliau laikausi savo principų:


    1 mes turime būti solidarūs su Europa
    2 +/- tūkstantis pabėgėlių, tai labai gera kaina už tuos milijardus, kuriuos mums dalina vokiečiai - gera kaina = gera tranzakcija
    3 mes turime būti tokie kaip vokiečiai, švedai ir danai, tada ir gyvensime taip, kaip jie
    4 +/- naujų (jaunų, sveikų, ambicingų) gyventojų Lietuvai tai gera investicija
    5 vokiečiai (švedai, danai) turi apie mus sakyti - štai žiūrėkite kokie jie Lietuviai, jie tokie kaip mes o ne tokie kaip lenkai ar vengrai ar kiti "rusai"
    6 mes turim atsikratyti mąstymo, kad rusas ar ukrainietis geresni atvykėlis, nei juodaodis ar arabas - jie mums turi būti vienodi
    7 mes turime mokytis integruoti atvykėlius, kitaip nemokėsime ir nebūsime pasiruošė re-integruoti lietuvių išeivių, kai jie panorės sugryšti
    8 Mes turi padaryti savo šalį - šalimi, kurioje gerai gyventi, kurioje žmonės yra laukiami
    9 įvairovė, skirtingos perspektyvos tai vienintelis būdas kurti rimtą pagrindą inovacijoms ir sukurti sąlygas technologinės ekonomikos proveržiui

Štai ką reiškia bomžo vizija "Tapkime skandinavais" - mes turime liautis buvę tiesiog kitokie rusai.

 
3.   Parašė C#   2015-09-17 18:17  

"kad rusas ar ukrainietis geresni atvykėlis, nei juodaodis ar arabas - jie mums turi būti vienodi"

Tame ir kampas kad yra skirtumas, yra skirtingos tautos bei religijos, skirtingos kulturos, mastymai bei mentalitetas.

Globalistiniai debiloidai ryskiai neturi elementarios logikos suvokimo, neturi ir viskas. Tikesimes kad valdzioje ju neliks. Geriau radikalas valdzioje nei globalistinis debiloidas, kuris savanoriskai naikina savo shali.

Pas mus pilna problemu, savizudybiu procentas auksciausias, pencinykai krapsto centus, provincijos merdi bet bomzas and co postringauja jog babajai visa sita isspres, bei dargi padarys Lietuva klestincia valstybe. Nu ka tokiem gali atsakyt ?? Ka gali atsakyt idiotui ?

 
4.   Parašė bomzasxxl   2015-09-18 18:17  

Ką aš galiu atsakyti idiotui? O gi štai ką. Visų pima aš niekur nesakiau, kad babajai viską išspręs - aš sakiau, kad imigrantai iš rytų šalių gali padėti spręsti gyventojų skaičiaus mažėjimo ir visuomenės senėjimo sukeltas problemas, įskaitant pensininkų aprūpinimą, provincijos merdėjimą, namus vaiduoklius ir išmirusius kaimus.
Tu teisingai pastebėjai, gretindamas savižudybes su kitomis problemomis - taip problemos yra galvoje - tiksliau nieko nedaryme, ir pasiteisinimų ieškojime. Paklausčiau tavęs, o ką tu padarei asmeniškai, kad savižudybių - bent jau forume ištisai tyčiojiesi ir šaipaisi iš visų, o patyčios ir neapykanta yra vienas iš pagrindinių veiksnių lemiančių jaunimo savižudybes.
Ir taip, ar juodaodis, ar arabas, ar kinietis ar rusas - mes visiems turime būti vienodai svetingi - kitą kartą skaityk atidžiau, nes ta neapykanta, kurią jauti pasauliui - tave akina.