Vietoj Kalėdinio palinkėjimo - 6 toksinės elgsenos

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2014-12-22 Komentarai: (0) Kartai: 13500
Per Kalėdas dažnai linkime vienas kitam ko nors gero, nes Kalėdos gerumo metas, tačiau man nepatinka sakyti linkėjimus - keistai jaučiuosi linkėdamas, nes netikiu, kad linkėjimas kaip nors lemtų linkimo dalyko išsipildymą. Todėl šį kartą vietoj Kalėdinio palinkėjimo, noriu pasidalinti Ketės Kaprino (Kathy Caprino, Career Success Coach, Speaker, Leadership Trainer & Writer) pamąstymais apie 6 labiausiai toksiškas žmonių elgsenas, kurios gadina gyvenimą jiems paties ir aplinkiniams.

Tikiuosi, kad šių bjaurių elgsenų įvardijimas padės jas atpažinti, o atpažinęs galėsi kontroliuoti - tai pasaulis taps kažkiek geresniu, nes Kalėdos - gerumo metas.
1. Viską priimti asmeniškai
Kai kurie mano, kad viskas kas nutinka yra nukreipta prieš juos ar kaip nors su jais susiję. Tačiau realybė yra kitokia - tai ką žmonės daro ar sako iš tikro yra labiau susiję su jais, nei su tais apie ką kalbama.
Nesvarbu ar žmonės tavim žavisi, ar smerkia - realiai tai jų problemos, ne tavo. Tai nereiškia, kad reikia elgtis narciziškai ar ignoruoti kitų atsiliepimus. Tai reiškia kad mes per dažnai esame įskaudinami, nusivylę ar liūdni, nes pernelyg asmeniškai priimame kitų nuomonę. Yra žymiau produktyviau ir sveikiau nekreipti per daug dėmesio į kitų nuomonę, bet elgtis taip pačiam atrodo teisinga, remiantis savo protu ir intuicija. Taigi nieko nepriimkite pernelyg asmeniškai.
2. Negatyvių minčių apsėdimas
Labai sunku bendrauti su žmonėmis, kurie į viską žiūri negatyviai. Tokie, tarsi, pamišę jie nuolat kalba apie siaubingus dalykus, kurie gali nutikti arba nutiko, apie įžeidimus kuriuos iškentėjo, ir apskritai koks neteisingas gyvenimas.
Šie žmonės užsispyrę, ir atsisako matyti teigiamus dalykus.
Būti pesimistu yra viena, tačiau būti nuolat užrakintam negatyvių minčių zonoje yra kita.
Viską priimti negatyviai ir manyti, kad visi aplinkiniai nusiteikę priešiškai yra iškreiptas mąstymo ir gyvenimo būdas, kurį reikia nedelsiant keisti.
3. Save laikyti auka
Manymas kad esi aplinkybių auka ir kad neturi jokių galių ką nors pakeisti savo gyvenime yra toksinė būsena, kuri trukdo tau augti ir vystytis.
Iš tikro mes turime žymiai daugiau jėgos ir galios valdyti savo gyvenimą, nei daugelis manome. Nustojus verkšlenti ir laikyti save bejėge likimo auka paaiškėja, kad žmogus turi žymiai daugiau galios ką nors pakeisti, nei iš pradžių įsivaizdavo.
4. Žiaurumas - atjautos trūkumas ir nesugebėjimas atsidurti kito kailyje.
Viena iš labiausiais toksiškų ir kenksmingų elgsenų yra žiaurumas, kylantis iš empatijos, rūpestingumo ir atjautos trūkumo. Kiekvieną dieną mes matome taip besielgiant, vien dėl to, kad galima, ypač internete, bailiai pasilėpus po anonimiškumo skraiste.
Jei save pagauni, klastingai kenkiant kitam - sustok, susimastyk ir pasistenk atjausti, nes mes visi vienodi.
5. Perdėtos reakcijos
Nesugebėjimas valdyti emocijas yra nuodingas visiems aplinkiniams. Mes visi pažystame tokių žmonių, kurie panaudoja net mažiausią nesekmę ar problemą, tam kad apšauktų pardavėją, pavaldinį ar savo vaiką. Jei pastebite, kad perdėtai reaguojate į įvairius dalykus, jums reikia pagalbos išmokstant kontroliuoti savo emocijas ir suprantant kas jas sukelia.
6. Nuolatinio patvirtinimo reikalavimas
Žmonės, kuriems nuolat reikia savivertės patvirtinimo, kurie nuolat matuojasi išorinius sėkmės atributus - vargina aplinkinius. Jie nuolat nori patvirtinti kad yra kažko verti, kasdien konkuruoja su kolegomis ir kitais aplinkiniais.
"Aš geresnis, mano didesnis" - tokie provokuoja ginčams ir dažnai supyksta supyksta, kai kas nors matydamas šią ydą tiesiog vengia su tokiais veltis į kalbas.
Pernelyg didelis prisirišimas prie daiktų, išvaizdos ir pernelyg aklas tikslo siekimas, užuot gyvenus laisviau ir linksmiau išvargina žmogų ir aplinkinius. Gyvenime yra svarbesnių dalykų, nei tai kokį rezultatą pasiekėme šiandien. Daug svarbiau žengti per gyvenimą mokantis ir pritaikant tai ką išmokai, bei tai, kaip padedi kitiems augti ir tobulėti.
Taigi, pasistenkime savo elgesio būti mažiau toksiški:
• Nepriimk visko asmeniškai
• Negatyvą vyk šalin
• Nesielk kaip auka
• Būk jautresnis ir atidesnis kitiems
• Adekvačiai reaguok į tikrovę
• Nesistenk uždribti visų pinigų ar pamylėti visų moterų
 
Dar nėra komentarų