Pamatavo mūsų gyvenimo kokybę

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2014-08-08 Komentarai: (2) Kartai: 13759
Visai neseniai teko skaitinėti į Eurostato gyvenimo kokybės tyrimą:

Meassuring quality of life in the EU
 
Pagal šį tyrimą, Lietuvos respondendai įvertino savo bendrą pasitenkinimą gyvenimu 6.7 balais (skalėje nuo 1 iki 10) ir tarp tirtų šalių dalinosi 20 vietą kartu su Rumunija, ir pralenkė tokias šalis, kaip Čekija, Slovakija, Estija, Graikija, Latvija, Vengrija ir Bulgarija, tuo tarpu labiausiai patenkintos gyvenimu šalys buvo - Danija, Suomija, Švedija, Liuksemburgas ir Nyderlandai.
 
Taigi pgagalvojau, o kaip Pasitenkinimo gyvenimu vertinimas koreliuoja su kitais rodikliais, minimais Eurostat ataskaitoje?


Štai kokios išvados:
Pasitenkinimo Gyvenimu rodiklius labiausiais koreliuoja su Pajamų Mediana, Finansinėmis galimybėmis padengti netikėtas išlaidas, Tikėtina Gyvenimo trukme.
Analogiškai šis rodiklis mažiausiais koreliuoja su Išsilavinimu, Lyčių pajamų skirtumu bei Aukščiausių Pajamų Kvintilės Santykis su Mažiausių Pajamų Kvintile, kitaip tariant žmonės nesijaučiau nelaimingi, dėl to, kad kiti už juos turtingesnis, labiau išsilavinę, ar dėl to, kad moterys mažiau uždirba.

Kokios seka išvados iš šios statistikos? Ko reikia siekti, kad žmonės jaustųsi laimingesni?
Akivaizdu, kad nereikia stengtis, jog visi būtų labai išsilavinę, taip pat nereikia kad moterys dirbtų ir uždirbtų tiek pat kiek vyrai, bei visiškai nesvarbu, kiek kartų turtingas yra turtingesnis už vargšą, nes pastarieji laimingesni dėl to netaps!
Tad norint kad žmonės būtų laimingesni ir labiau patenkinti gyvenimu, turi augti mažiausiai uždirbančiųjų perkamoji galia, ir didėti pajamų mediana.
Vadinasi, reikia didinti konkurencingumą prekių ir paslaugų rinkoje, bei konkurencingumą darbo rinkoje taip, kad mažiausiais uždirbantys turėtų galimybę ką nors susitaupyti.

Jeigu pavyktų tai padaryti, tai augtų ir tikėtina gyvenimo trukmė, nes tyrimai rodo, kuo žmogus turtingesnis nuo ilgiau gyvena

Atrodo paprasti uždaviniai, bet kodėl nieko nesigauna?

daugiau įžvalgų: http://vampyruseselyje.lt
 
1.   Parašė lorpak   2014-08-08 23:10  

http://www.ibtimes.com/worlds-happiest-countries-2013-according-un-1403880

According to the report, happy people “live longer, are more productive, earn more and are also better citizens.” This, the researchers say, should be reason enough for governments to take notice of this new approach to measuring success.

Tad norint kad žmonės būtų laimingesni ir labiau patenkinti gyvenimu, turi augti mažiausiai uždirbančiųjų perkamoji galia, ir didėti pajamų mediana.
Vadinasi, reikia didinti konkurencingumą prekių ir paslaugų rinkoje, bei konkurencingumą darbo rinkoje taip, kad mažiausiais uždirbantys turėtų galimybę ką nors susitaupyti.


...o pas tave atvirkščiai....

Tai kodėl tada milijonieriai ir žvaigždės žudosi, serga depresija....- turėtų būti laimingiausi iš laimingiausių...., juk yra turtingi.

 
2.   Parašė bomzasxxl   2014-08-11 20:20  

Neįžvelgiu prieštaravimo - minėtame happiest countries - taip pat pirmauja skandinavai. Mano idėja buvo labiau pasižiūrėti, kokie rodikliai labiausiai koreliuoja su Quality of life, koks tarp jų gali būti priežasties-paskekmės ryšis, ir pagal tai "patarti" politikams į kokius uždavinius reikėtų koncentruotis.
Ne itin dabar turiu laiko sugretinti statistikas, tačiau esu beveik įsitikinęs, kad tarp nepritekliaus kamuojamų savižudybių santykis yra ženkliai didenis nei tarp pasiturinčių