Liežuvio karys: kovos principai ir taktika

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2014-03-27 Komentarai: (3) Kartai: 11963
1. Liežuvio karys nesivadovauja emocijomis. Jis siekia jas pažinti, suprasti ir valdyti.
2. Liežuvio karys pirmas stoja į mūšį. Konvenciniai kariai, kartais nė nežino, kad prasidėjo karas, nors jame jau dalyvauja Liežuvio karių brigados. Konvenciniai kariai niekina liežuvio kovotojus, tačiau dažnai, sėkmingi liežuvio karių veiksmai saugo konvecinio kario gyvybę
3. Liežuvio kario kova visada asimetriška - prieš baimę jis pasitelkia godumą, prieš prievartą meilę. Meilė vienas galingiausių ginklų liežuvio kario arsenale, tačiau ji lėtai veikia
4. Pagrindinis liežuvio kario ginklas nėra liežuvis, bet pirmiausia akys, ausys, protas ir širdis. Dievas davė žmogui dvi ausis ir vieną burną tam, kad naudotume šios įrankius proporcingai. Liežuvio karys tai supranta.
5. Liežuvio karys nesupranta kaip veikia informacinės technologijos, tačiau geba jas naudoti efektyviau ir tikslingiau, nei tie kurie tas technologijas kūrė.
6. Liežuvio karys nesiekia sunaikinti priešo technikos, ar tos technikos operatorių, bet siekia sutrikdyti palaikymą, užvaldydamas žmonių protus, nors pagrindinis jo tikslas yra užvaldyti sielą.
7. Liežuvio karys nuolat stebi priešą siekdamas surasti jo silpnybes, bet retai atakuoja jas tiesiogiai, nes liežuvio karys puola ten, kur priešas nesitiki.
8. Liežuvio kario veiksmai gražūs ir greiti - puolimas dažnai užmaskuotas kaip gynyba, tam kad sutrikdytų priešą.
9. Liežuvio kariai niekina tuos, kurie už savo kovos veiksmus ima pinigus, nes tikras liežuvio karys visada kovoja dėl tikėjimo.
10. Liežuvio karys nuolat studijuoja kovos metodus, tam kad suprastų taisyklės, po to jas sulaužytų ir sukurtų naujas.
11. Liežuvio kariui niekada nesibaigia amunicija, nepaisant to žodžius jis taupo.
 
1.   Parašė ruta881   2014-03-28 11:35  

Liežuvio karys <...> siekia sutrikdyti palaikymą, užvaldydamas protus, nors pagrindinis jo tikslas yra užvaldyti sielą:

Vadinasi, Liežuvio karys siekia galios, kontrolės. Ar šioje vietoje tikslas ir baigiasi? (pasitaiko žmonių, kurie mano, kad jausis gerai, kai laikys gyvenimą savo rankose ar bus reikšmingi, ir tokio poreikio kanalu mato valdžią, kitų kontrolę, įtaką ar kaip bepavadinsim).
Jei ne, jei Liežuvio karys, kaip įsivaizduoju, yra idėjinis, ir jis kovoja daugiau nei dėl savęs, koks yra tikslo (sielų užvaldymo) tikslas, gal net tada - kokia Liežuvio kario vizija? Ką jis daro su užvaldytomis sielomis? Ar tuom misija ir baigiasi. o gal šį klausimą sprendžia kažkas kitas..., pvz koks nors Liežuvio dievybė Ra? būtų įdomu sužinoti.

 
2.   Parašė bomzasxxl   2014-03-28 14:05  

Aš kalbu apie taktinius dalykus metodai ir principai, o tu klausi labiau apie strateginius - į juos dar neesu pasiruošęs tinkamai atsakyti, kantrybės.
Liežuvio karys iš principo negali kovoti dėl savęs - nes karys veikia tik armijoje, o armijoje kaip žinia yra griežta hierarcija, įsakymai ir atsakomybė už jų vykdymą.
Liežuvio karių organizacijoja nėra orientuota į kokią nors dievybę - tikėjimas ar netikėjimus į Dievą organizacijoje laikoma asmeniniu klausimu.
Tikėjimas šiuo atveju, tai sąvoka - reiškianti tikėjimą teisingu ir kilniu tikslu, kurį be abejo formuoja Vampyrų Lordas - toks aukščiausio Liežuvio karių lyderio oficialus titulas.

 
3.   Parašė ruta881   2014-03-28 17:40  

ačiū už paaiškinimus. Suintrigavo Vampyrų Lordas, nejaugi tai pasakojimas apie blogio viešpatavimą (ar čia jis gerietis, tik pavergęs Vampyrus). Nu ką, būsiu kantri, lauksiu tęsinio