Kelionė į LHV

» Dienoraščiai » sliux
Autorius: sliux Atnaujintas: 2006-11-17 Komentarai: (2) Kartai: 10532
Nesu geras rašytojas, bet pasvarstęs nutariau ir aš pradėti rašyti savo dienoraštį, kuriame apžvelgsiu savo "investuotojo karjerą" Na gal truputį per skambiai pasakyta, jokios karjeros dar nepadariau. Hmm, reiktų ribą užsibrėžt.. na gerai 1 mln LTL, va kai tiek turėsiu investuoto kapitalo, būsiu vertas karjeristo vardo

Investuoju nuo 2004 m. pradžios, tačiau negrįšiu į praeitį (gal kada nors vėliau, kai laiko daugiau turėsiu), rašysiu apie paskutinius savo "nuotykius". Vienas iš tokių paskutinių rimtesnių nuotykių buvo finansų maklerio pakeitimas. Draugavau su vienu tarpininku (juridiniu, ne fiziniu ) nuo pat 2004 m. Nors iš pradžių draugystė buvo gana "karšta" ir didelių nusiskundimų draugu neturėjau, bet su laiku santykiai vėso, ir atėjo laikas kai neberadome bendros kalbos.

Tada ir nutariau pasižvalgyti į kitus panašias paslaugas siūlančius rinkos dalyvius. Ir nors VP sąskaitas turiu net pas 5 tarpininkus, apsistojau ties LHV (Lõhmus Haavel & Viisemann). Pagrindinis pasirinkimo motyvas- galimybė prekiauti su margin'u. Man tai buvo labai aktualu, nes portfelį "slėgė" per didelė UKB1L našta Tai mano pirmoji investicija, kurią sąžiningai, kaip tikras investuotojas pasižadėjau išlaikyti 365 dienas. Ir nors prieš iš pradžių šis paketas bendro portfelio vaizdo nedarkė, per pusmetį padidėjusi jo vertė išryškino šiokią tokią problemėlę- įšaldytas gan dideles lėšas (daugiau kaip pusę viso mano kapitalo).

Pradėjau sukti galvą, kaip jį priversti dirbti (tiksliau dirbti viršvalandžius ). Domėjausi repo sandoriais, tačiau jie pasirodė per daug "biurokratiški", o be to mano senas draugas dar pareiškė, kad UKB1L išnaudoti kažkokie limitai ir tikrai nesulauksiu, kada jie atsilaisvins. Tada peržvelgiau kitų rinkos dalyvių paslaugas ir akis užkliuvo už LHV paskolos už užstatą. Iš pradžių kažkaip per daug patraukliai ir "įtartinai" ta paslauga man atrodė. Galvojau, kad yra kažkokių "povandeninių akmenėlių". Nepatikliai skambinau ir klausinėjau, ar ten viskas taip paprasta, ar nėra kažkokių limitų. Atsakymus gavau lakoniškus, bet įtikinamus- viskas elementaru, limitai yra bet jie dar negreit bus išnaudoti.

Nutariau išbandyti..

(bus daugiau)
 
1.   Parašė Marlow   2006-12-08 13:34  

pradzia isties nebloga - sveikinu ! tikriausiai ir iki milijono jau nebetoli ! skaiciau tavo dienorasti ir uzkliuvau ties viena vietele : ka reiskia tas zodelis "mergin'as". Taigi kad paprasciau butu suprasti butu malonu, kad "isverstum" ar bent jau placiau papasakotum kas tai yra

P.S. Buvau ir as tam LHV nulekes, bet kol kas tik kaip i ekskursija

 
2.   Parašė schaolinass   2006-12-28 09:10  

geras pasirinkimas LHV. As ten jau daugiau kaip metai laiko, ir nepatikesite, jokiu problemu. Pries tai irgi buvau pasirinkes kita tarpininka. Buvo tos pacios problemos, kaip ir pas Sliux. Manau, kad LHV siai dienai geriausias finansu tarpininkas Lietuvoje.