Bomžuva, receptas: Generuojanti Ikanomika

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2012-12-12 Komentarai: (3) Kartai: 11563
Chimeros, apsikarstę amuletais, kuriuos paglosčius pasigirsta muzika ir nušvinta magiškos švieselės, išdidūs vampyrai, pasipuošę pilkais ir juodais aprėdais, ir niūrias veido išraiškas nutaisę bomžai - jie slampinėja apsnigtomis Vilniaus gatvėmis. Visų galvoje sukasi mintis: bus ar nebus, jei bus tai kiek?
Chimeros skaičiuoja - glosto savo amuletus, žiūri į mirgančias švieseles ir mėlynuoja iš pykčio - nes nieks neperspėjo, nedavė laiko pasiruošti, kiti slapta džiaugiasi, nes nėra chimeroms didesnio malonumo, kaip pabraukyti amuleto stiklą ir pažiūrėt į magiškas švieseles.
Vampyrai rašo raštus, rėžia kalbas, lenda į magiškas dėžutes - pasipudravę veidus ir pasidažę lūpas, kad išbalintos ir ištiesintos iltys geriau matytųsi.
Tik bomžai nieko nesupranta, galvoja - vėl išdurs, apgaus, iškruš protą ar padarys ką nors dar baisiau. Dar visai neseniai bomžai linksminosi ir šventė - galvojo pagaliau turim savo valdžią, dabar bus mūsų valia, atsirūgs dabar jums vampyrai ir chimeros...

Tuo tarpu bomžas mutantas, pasislėpęs urve nuo visų, stuksena laišką seneliui, tam kuris geromis akimis žiūri pro storus akinių stiklus ir žada visiem dovanų....

"Brangus seneli
Aš buvau geras, neslėpiau mokesčių, turiu darbą ir visokių minčių (manau, kad daugiau gerų, nei piktų), noriu pakeisti pasaulį ir, kad chimeros ir vampyrai mūsų daugiau neskriaustų.
Aš nieko sau neprašau, man nereikia dovanų, tiesą sakant aš tavim nelabai tikėjau ir dabar netikiu, bet, manau, kad tau reikia padėti gaminti Generuojančia Ikanomiką, taigi noriu pasiūlyti tau savo receptą.

Prieš pradedant gaminti svarbiausia yra gerai su nusiplauti rankas - jei neturi muilo, taupai vandenį ar bijai susigadinti manikiūrą - gali dėvėti pirštines, geriausia gumines, bet tiks ir odinės baltos, nors dabar madinga juodos.
Antra turi įsigyti kokybiškų produktų iš kurių gaminsite kartu su chebra, kurie sako, kad žino kaip:
1. MiDU - geriausia būtų iš vis šio ingrediento nenaudoti, tačiau pas mus labai daug sukčių, kurie stengiasi būti gudresni už kitus ir mėgsta vaizduoti skriaudžiamus. Jei naudosite šį ingredientą, rinkitės tokį, kuris būtų reikšmingai didesnis nei Pašalpa, nes kitaip nėra jokios prasmės gaišti savo laiką, vaikščioti į darbą ir klausyti bei vykdyti viršininkėlių nurodymus
2. MaDU - mažai kas žino, apie tokį ingredientą, tačiau jis realiai yra, ir pagamintas iš MDPD, dėl ko MaDu yra gana retai randamas, ir dažniausiai slepiasi po prekystaliu ar yra užmaskuotas kitais pavadinimais. Beje, girdėjau ketinate MaDu padaryti dar sunkiau randamą, nes svarstote pritaikyti Progresinius? - neverta to daryti, progresiniai ir taip yra MDPD sudėtyje, bet to labai supykdysite chimeras, nes DU ir taip yra labai brangu!, o chimeroms svarbiausia spalvoti paveiksliukai su skaičiukais, kuriuos jie gauna iš DU.
3. Tinkamai sumaišius MiDU ir MaDu gausite ViDU - tas yra vienas pagrindinių kokybiškos Generuojančios Ikanomikos ingredientas.
4. Nepamirškite prieskonių - paskaninkite viralą Kapitalo ir Turto mokesčiais - bomžams šitie prieskoniai nelabai reikalingi, o chimeros ir vampyrai - vis tiek nemoka tinkamai šių prieskonių naudoti - pabambės, pašūkaus ir nurims.
Gaminant Generuojančios Ikanomikos sriubą, svarbu kad būtų tinkamai sumaišyti Š ir S ingredientai. Nors daug, kas mano, kad viskas kas prasideda iš Š raidės yra arba šiaip gerai, arba tinka gąsdinimui (įsivaizduokite kaip baisiais skamba: ŠŠŠemeta), tačiau iš tikrųjų svarbiau, kad kuo mažiau būtų:
1. Savivalės (korupcijos)
2. Skurdo
Lengviausia sumažinti Savivalę, tačiau labai skauda - graužia akis kaip svogūnai, o Skurdą šiek tiek sunkiau - galima klausti sociopatalogų patarimo - kaip čekai tai daro, nors kažin ar rasi pas mus sociopatologą, kuris žinotų, kaip čekai tai daro...
Beje Švietimas gali sumažinti nemalonų Savivalės ir Skurdo poveikį, tačiau jis lėtai veikia ir turi būti labai kokybiškas.
Jeigu viską padarysite teisingai, nereikės pirkti Eksporto dešromis ar kojinėmis - šie yra mažos pridėtinės vertės ir reikalingi nebent viarslininkams. Ir jei anie labai jau verks - tegu patys dirba, o savo bomžus tegu paleidžia į Chimerų mokyklas, nes bomžai irgi gali nesunkiai išmokti braukyti stiklinį amuletą ir jiems patinka klausyti magiškų šių daiktelių skleidžiamų garsų ar žiūrėti į švieseles...
Štai ir viskas, skanaus...

Ačiū tau gerasis seneli, kad paskaitei receptuką, sėkmės verdant sriubą, nors geriausio recepto iš tikrųjų tai nėra, ir beje tavo virėjų komandoje, per mažai tų, kur turi vardus iš Š raidės.
Tik nesuklysk, nes jei nesigaus, vėl konservus teks valgyt - ne veltui eglutę jais puošėme..

Pagarbiai
Bomžas XXL
 
1.   Parašė bomzasxxl   2012-12-12 20:26  

OPEC - dabar tavo eilė...priimti pakelti pirštinę..geriausiai juodą...

 
2.   Parašė opec   2012-12-13 16:02  

paėmiau pakėliau tavo pirštinę(nors nesupratau kodėl čia man buvo mesta), apžiūrėjau iš visų pusių, bet nesupratau nei iš kokios medžiagos, nei kokios spalvos. Be to ant pirštinės išausti per sudėtingi literatūriniai ir filosofiniai raštai, todėl nelabai supratau , nei ką jie vaizduoja ir nei ką tuo norėta pasakyti.

 
3.   Parašė bomzasxxl   2012-12-14 09:46  

Sąžiningumas gerbtina savybė. Vienas iš forumiečių (nepamenu kuris) darbo užmokestį nagrinėja kaip rinką - kol neperskaičiau jo posto, bei eurostato ataskaitos apie skurdo lygį Europoje, ir aš panašiai maniau kaip tu, netgi siūliau iš vis panaikinti minimalaus darbo užmokesčio terminą - kad darbdaviai neturėtų pasiteisinimo ir priiimtų visą atsakomybę dėl savo ir darbuotojo santykių.
Taigi atsakymas į jūsų postą: darbo rinka pas mus nėra laisva, bet reguliauojam (minimalus, netiesiogiai maksimalus ir vidutinis, + perteklinis, archaiškas ir neatitinkantis šiuolaikinių reikalavimų kitų darbo santykių reguliavimas.
Eksporto didinimas negali būti svarbiausias tikslas - nes yra svarbesnių, pamatinių problemų, kurias niekas neturi valios, noro ar sugebėjimo spręsti.
Net jeigu vyriausybė išsikeltų sau tikslą padidinti eksportą, minimalus atlyginimas jokios įtakos tam neturi, nes eksportą $$ prasme padidinti gali tik aukštos pridėtinės vertės verslas, o pernelyg mažas MDU mažina paskatas kurti aukštos pridėtinės vertės verlą.