Bomzu pasirinkimas

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2012-10-10 Komentarai: (2) Kartai: 11689
Šiais metais kaip niekada daug partijų dalyvauja rinkimuose - tai gal būt gerai: žmonėms rūpi; svarbu; galvoja sugebėsią padaryt geriau - visi pokyčiai prasideda nuo sujudimo, - kaip sakoma iš daug kandidatų, gal kas ir taps sporto meistru... Tai gal būt ir blogai - nes liudija, kad geriausias verslas LT šiuo metu yra politika.
Pasiskaičiau konteineryje besimėčiusį VRK leidinį, kuriam surašytos sutrumpintos partijų programos - ir va kokia tai bomžiškai ekspertiška nuomonė gavosi:
1. LLS (Liberalai. Sveiko Proto Blasas)Bomžui patiko: mokesčių nedidinimui ir naujų nesiūlymas, ne-progresinimas, sodros lubos taip, teisė į privatų gyvenimą,
Bomžui nepatiko: tušti pažadai, nes neaišku kaip sręs diužeto ir sodros deficitą, pernelyg didelį pajamų pasiskirstymą, neadekvatų skirtingų pajamų apmokestinimą, pigus posas: "abonentiniai" mokesčiai, 0,5 mlr iš vokelių, e-balsavimas, visuomeniniai teisėjai, skaidrus sveikatos finansavimas, aukštos kokybės švietimas- tušti pažadai be idėjo ir supratimo kaip tai daryti.
2. RP (Gana bašktytis kairėn ir dešinėn...)Bomžui patiko - programoje nieko protingo neparašyta išskyrus minimalaus padidinimą iki 1,200LT
Bomžui nepatiko - pigus, mulkiams skirta popsas su tuščiais lozungais, oligarchinias mentalitetas (Vladžia nėra mūsų tikslas - tai tik priemonė (kaip ir pinigai Valkiūnui - bomzo pastaba),Vlastybinis komercinis, miglos pūtimas dėl pensijų, Šilumos tinklų atėmimas (nebus kur nakvot bomžo pastaba) - jei valstybė nesugeda efektyviai vykdyti savo tiesioginių funkcijų kaip galima patikėti valstybei nebūdingas funkcijas
3. DP - nes žinome kaipBomžui patiko" partijos šūkis (įdomu kas kūrė ir kiek sumokėjo viešųjų ryšių agentūroms?), MDU didinimas, šilumos, šeimos verslo, regionų, sveikatos politka ir pažadas taikyti grieštą atsakomybę. Bomžui nepatiko: neaišku kaip (ar tikrai)- socialinės garantijos pensinikams, už ar prieš atominę?, jaunimo ir švietimo politika - (Tai žinote ar nežinote kaip? - bomžo pastaba)
4. DDVP (Be all you can be... - (US Army bomžo pastaba))Bomžui patiko: politinės stagnacijos suvokimas, žadami veikimo principai ir tikslai. Bomžui nepatiko: tuščia, vien tik pažadais sotus nebūsi, turėsite Viktoro klausti kaip? ir bus Taip kaip jis nori.
5. TS-LKD (Kartu pasiėkėme daug) - ko gero, bed dar daugiau žadėjote ir nepasiekėte.+ už: konkurencingumo didinimą, sikalinę drausmę, mokesčių kaip sistemos suvokimą, energetinės nepriklausomybės deklaraciją, švietimą ir mokslą, krašo apsaugą ir užsienio politiką. - už: (kada garžinsite skolą už paimtas akcijas ir indėlio sertifikatus ir neįsigaliojusias obligacijas? - bomžo pastaba), socialinius reikalus ir šeimą - LT ne tik katalikai gyvena.
6. NR6 (Svarbiausia išdrįsti) Pliusai už išsami, konkreti, aiški programa (kas jųsų viešųjų ryšių konsultantas ir kiek jam mokate? Bomžo pastaba) Minusai: jei jau taikotės į šventuosius tai atinkamai ir elkitės, ir kam jums visi tiek prisiplakę lūzeriai?
7. NR7 LLRA (Už teisingumą) (kažkur girdėta - visimes dabar reikia to teisingumo - bomžo pastaba) + biokuras, mokinių krepšelis(? ką turite omenyje - bomžo pastaba), subalansuota žemdirbystė, tautinių mažumų teisės, demografinė politika ir dar nemažai neblogų dalykų, - nelabai išmanone tai ką rašote ar ne?, religinis fanatizmas. Šiaip nustebino programa - palyginti nebloga, patys rašėte?
8. LSDP (Svarbiausia žmogus)+ daug gražių, logiškų pažadų ir ketinimų, - bet prisipažinkite - nelabai išmanote apie darbo rinką ar ne, ir kitus dalykus atrodo nelabai išmanote - viską didinsite ir gersinsite, o ką bloginsiete- nemanau, kad ketinate įgyvendinti ką nors iš to ką žadate. Pirmiausia normaliai partiją susitvarkykite, nes netekus Brazausko - atrodo nieks nebežino ką daryt.
Fu viskas, pavargau skaityt, eina sau, kiek reitingavimo sarašų bus prispaudinti - reikės vietoj butelių persikvalifikuoti ant makulatūros. Neturiu jėgų toliaus skaityt ir rašyt. Nu dar pora žodžių: Stanislovai Buškecičiau - gražiai kalbi ir mastai, tik programa parašty š...Ššššerifas??? - (kita kąrtą kaip pritruks pinigų viešųjų ryšių agentūroms - kreipkis, galima ir už dyką ką nors sugalvot). Judėjimas Taip - neblogai šnekatm na bet nežinau ar be Zuoko būtumėt veiksnūs, o Romanovas - taip miglotai kalba kad 50/50 - negaliu suprasti ar mintys genialios jo, ar idiotiškos. Dbar tikrai viskas. Ilgam. Pavargau, paislėt reik nuo rašliavų.
 
1.   Parašė bomzasxxl   2012-10-10 17:38  

Atsiprašau dėl gramatinių klaidų - esu mažaraštis, be to susijaudinau ir skubėjau. Taip pat atsiprašau ir tų apie kuriuos nespėjau parašti - gal dar spėsiu iki šeštadiėnio, gal ne

 
2.   Parašė bomzasxxl   2012-10-10 17:47  

Nebėra ko daugiau rašyti, viskas iš esmės suraštyta čia:
http://www.nulis.lt/seimo-rinkimai-2012.html
Bomžo pasirinkimas aiškus, bet ne vienas iš dviejų