Europos ir JAV tendencijos

» Dienoraščiai » Hackeis
Autorius: Hackeis Atnaujintas: 2012-06-28 Komentarai: (0) Kartai: 7300
Kaip ir maniau (atspėjau) FED nepanoro QE3 ir paliko tik twist operacijas. Kodėl taip buvo ir ne kitaip? Visų pirma JAV prezidento rinkimai t.y. reikia stipraus dolerio, žemos naftos kainos (galima primesti ir žaliavas) ir stiprių indeksų. Šiuo metu viskas kaip iš natų. Naftos kainos mažos (dingo spekuliacijos dėl karinių veiksmų) iš esmės QE3 būtų užkėlęs tiek indeksus, tiek žaliavas, o dėl žaliavų brangimo būtų kritęs dolerio kursas, o JAV, bent kol kas, to nereikia. Indeksai, kaip galima pastebėti, išlaiko pusiausvyra ir pagal viską turėtų judėti tam tikram intervale (šonine korekcija), nebent Europoje kažkas netikėto atsitiktų. JAV doleris turėtų išlaikyti stiprybę, nes žaliavos turėtų judėti šonine korekcija ar po truputį žemyn. Tačiau JAV doleris iki begalybės negali brangti, nes prekybos balansas vis dėl to neigiamas.

Euras turėtų ir toliau pasižymėti silpnumu, nes iš esmės pinigėlių silpnoms euro zonos šalims reikės, kadangi bankai kiauri, o investuotojų lūkesčiai prasti, taigi skolintis rinkose tampa beprotybe. ECB turi vėl padėti lieti pinigus į bankus, nes šalims skolinantis ir dėl to didinant sau palūkanų normas yra kažkokia nesąmonė. Reikia bendros europinės bankų priežiūros. O jei ne, tai Graikijos likimas tiek Ispanijai, tiek Italijai ir t.t.

Spėjimai

Po JAV rinkimų galima tikėtis visko, pagal idėją turėtų būti QE3, kariniai veiksmai su Sirija ar Iranu. Iš esmės indeksai dėl QE3 nečiuožia žemyn, o žaliavos grįžta į bulių rinką, kadangi padidėja infliacijos lūkesčiai tiek dėl karinių veiksmų, tiek dėl QE3. Naftos kaina turėtų pasiekti naujas aukštumas, nes kariniai veiksmai padidins paklausą, o jei dar karas su Iranu, tai ir spekuliacijos prisidės. Kaip žinia jei stiprėja žaliavos tai doleris čiuožia žemyn.

Tuo metu Europoje turėtų kristi obligacijų palūkanos, nes nuo krizės dėmesys bus nukreiptas į karo veiksmus. Taigi iš esmės Euras turėtų pradėti stiprėti. Jei dar politikai spės priimti tikrai kažką naudingo euro zonai tai kažin ar skolų krizė nesibaigs.


Čia tik mano subjektyvi nuomonė, kuri nėra patarimas kažką pirkti ar parduoti.
 
Dar nėra komentarų