Keletas minciu apie auksa ir sidabra

» Dienoraščiai » Fibachius
Autorius: Fibachius Atnaujintas: 2012-04-29 Komentarai: (2) Kartai: 7536
Šiandien jau yra daug šaukiančių, kad auksas ir ypač sidabras kils ir kad verta juo pirkti. Visgi ne visi žmonės supranta to priežastis, o kai kurie mano, kad šių prekių kaina yra per aukšta. Daugeliui investuotojų investicijos į auksą ir sidabrą atrodė nepatrauklios, nes šių prekių kaina ilgą laiką buvo viename diapazone ir niekur nejudėjo. Ir iš tiesų, nėra labai logiška pirkti vertybinį popierių ir laikyti jį dešimtmečius vien dėl to, kad tikiesi, jog praėjusius tam dešimtmečiui vertybinis popierius stipriai pakils. Per tą dešimtmetį yra aibės kitų akcijų, prekių arba valiutų, kurios duos kur kas didesnę grąžą per metus, nei paminėtos prekės per dešimtmetį.
Tačiau patyręs investuotojas yra lankstus ir sugeba pastebėti pakitimus tendencijose tiek globalioje ekonomikoje, tiek finansinėse rinkose, tiek ir pavieniuose vertybiniuose popieriuose. Jis sugebės perskaityti signalus, kuriuos siunčia finansų rinkos ir pasinaudoti jais, kad gautų didelį pelną. Tačiau kokius gi signalus jis turėtų matyti, kad pradėtų pirkti auksą ir sidabrą. Čia būtų galima paminėti visą krūvą faktorių lemiančių ilgalaikių pozicijų aukso ir sidabro atžvilgiu atidarymą, bet paminėsiu tik kelias pagrindines. Tiesą sakant, manau, kad daugeliui besidominčių rinkomis tie dalykai yra puikiai žinomi.
Taurieji metalai ilgus amžius buvo laikomi saugia investicija. Esant politiniams neramumas ir kylant infliacijai daugelis investuotojų savo pinigų versdavo auksu bei sidabru, kad apsisaugotų nuo pinigų nuvertėjimo. Kaip šiais taip ir anais laikais pinigų devalvacijos būdavo dažnas reikalas. Karaliai ir imperatoriai nesugebėdami išsimokėti skolų imdavosi pinigų devalvacijos (šiandien spausdinimo). Nežiūrint to, kas sukdavosi valdovų galvose, protingi žmonės nebuvo linkę sėdėti ir laukti stebėdami kaip ištirps jų santaupos. Jie stengdavosi įsigyti kažką realaus, kas taip greitai neprarasdavo vertės. Dažniausiai tuo instrumentu ir būdavo auksas bei sidabras.
Politiniai nestabilumai yra kita gera priežastis investuoti į tauriuosius metalus. Kaip jau minėta, tokia investicija dažniausiai garantuoja saugumą, o siaučiant didelei infliacijai ir nemažą pelną.
Augančios naftos kainos yra dar viena priežastis investavimui į auksą bei sidabrą. Naftos kilimas automatiškai kelią daugelio prekių ir paslaugų kainas, kas savaime suprantama didina infliaciją ir mažina pinigų vertę. O tai ir yra pagrindinė priežastis investuoti pinigus į auksą ir sidabrą.
Žiūrint iš techninės perspektyvos abu vertybiniai popieriai yra ties palaikymo lygiais ir net jei šie būtų pramušti ir kaina kiek kristeltų žemyn tai tik pagerintų galimybes įeiti į rinką už geresnę kainą.
Tiek mano padrikų minčių šiai dienai.
Taip pat:

Gold
Silver
 
1.   Parašė Fišeris   2012-04-30 11:47  

Mintys pakankamai sklandžiai išreikštos imho.

 
2.   Parašė Fibachius   2012-04-30 15:51  

Tiesiog elementari informacija, bet galbut kam nors gali buti nauja. Na ir sukels susidomejima daugiau pasigilinti i si klausima.