Raskim drauga musu tautai

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2012-02-08 Komentarai: (3) Kartai: 12470
Pastaruoju metu visokie politologai ir politika smaginasi bėdavodami, kai gi taip yra, niekas nenori draugauti su lietuviais. Vis prastėja santykiai, su Rusija, Lenkija, Latvia, Baltarusija. Ajajai, kaip blogai. Ar tikrai? Kodėl gi tie santykiai vis prastėja? Ir apskritai ar mums taip jau reikalingi tie geri santykiai su "kaimynais"? Istoriškai bandėme draugauti ir su Lenkais, ir su Rusais, ir su baltarusiais, netgi Vokiečiais. Ir visos tos draugystės buvo iš iskaičiavimo ir baigėsi apgaule ir išdavyste. Mes niekada nedraugavome tik su Skandinavais. Dar kuršiais pešėsi su vikingais, vėliau su švedais pakariavome...
Tai kodėl mums netapti... skandinavais. Mūsų bankai - skandinaviški, telekomunikacijos - taip pat, beliko pramonė, energetika, kultūra ir mentalitetas. Energetika irgi beveik jau skandinaviška, tereikia, kad Orlean "susiprastų", kad logistikos problemoms spręsti yra vienintelis būdas - parduoti MZN kokiam nors Statoil.
Kaip tada? Kas tuomet bus "pan" o kas "cham".
 
1.   Parašė Vall2   2012-02-13 11:18  

Atsakymas vertas milijono

 
2.   Parašė Primrose   2012-02-17 18:47  

smagu skaityti. Tik nematau, kad tie santykiai su kaimynais labai suprastėjo. Negi Tomaševskio ūbavimus laikysim rimtu rodikliu.