Partiju finansavimo įstatymas

» Dienoraščiai » bomzasxxl
Autorius: bomzasxxl Atnaujintas: 2012-01-11 Komentarai: (0) Kartai: 13560
Šiandien per žinių radiją klausiausi laidos, apie partijų finansavimo įstatymą, kuris leistų fiziniams asmenims skirti 1% savo GMP partijos finansuoti ir staiga toptelėjo. Tai kaip čia dabar išeina...
Nuo šiol koks nors vidutiniškai sėkmingas spekuliantas turės tiek pat finansinės įtakos kokiai nors partijai kaip Viktor Uspaskich (deklaruota GPM suma 10,000 LTL), T.Barštys (deklaruota GPM suma 7,794 LTL) ar Matijošaitis (deklaruota GPM suma 27,744 LTL)...
Ar jaučiate, gerbiamieji trader'iai, kaip pasikeis politinių jėgų balansas - eilinis, vidutiniškai sėkmingas spekuliantas, politinei partijai vertas tiek pat, kiek milijonines įmones ir fabrikus valdantis magnatas!
Taigi, partijų vadai, ką gi jūs siūlysite mums traderiams? Kaip įrodinėsite ir įtikinėsite, kad jūsų politinė programa geriausiai atitinka smulkaus investuotojo interesus?
Mūsų treiderių, LT rezidentų interesas - kapitalo vertės augimas, poreikio kapitalui augimas, o tam reikia sudaryti sąlygas augti Lietuvos ekonomikai: teisingos mokesčių sistemos, efektyvaus (ne biurokratinio) reguliavimo/administravimo aparato, tikrojo socialinio teisingumu (o ne atimk ir padalink) ir pan. Traiderių neįtikins emocialūs parėkavimai apie visokius xxx-filus, užsienio priešus, ar kovos su korupcija vaizdavimas. Reikia realių planų ir jų vykdymo.
O jūs, gerbiamieji treideriai, kaip ketinate pasinaudoti pasikeitusių politinių jėgų balansu? Kokį seimą ar ministrų kabinetą formuosite?
Ir pabaigai: visokių minčių kyla apie mūsų prezidentę: įtarimų dėl bandymų paminti demokratiją, nekompetetingų, bet klusniai vykdančių politinę valią pareigūnų skyrimo, tačiau vieno šio įstatymo priėmimas viską atperka. Viliuosi, kad bręsta realūs pokyčiai Lietuvos gyvenime.
 
Dar nėra komentarų