Nasdaq Baltijos akcijų rinka »

Ignitis gamyba

Akcijų rinkų analizė, informacija apie listinguojamas kompanijas, prekybos statistika, finansiniai rezultatai ir rodikliai.
Prekyba Rodikliai Statistika Detalės Mano akcijos
 

 
Ignitis gamyba (LNR1L)[2020-06-30]   0.640 EUR   0.000 (%)

Bendrovės duomenys

Simbolis:LNR1L
Pavadinimas:Ignitis gamyba
ISIN kodas:
Tinklapis:https://ignitisgamyba.lt/
Kontaktai:N/A
Veikla:Elektros energijos gamyba, tiekimas, elektros energijos importas bei eksportas ir prekyba elektra
GICS klasif.:55105010

Didžiausi akcininkai 2019-03-30 (Kapitalizacija)

„Lietuvos energija“ UAB96.82%393 528 K
Laisvų akcijų dalis3.18%12 925 K

„Ignitis gamyba“ (buvusi „Lietuvos energijos gamyba") valdo ir vysto didžiausius elektros energijos gamybos pajėgumus Lietuvoje – Kruonio hidroakumuliacinę elektrinę, Kombinuoto ciklo bloką bei rezervinę elektrinę Elektrėnų komplekse, Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinę ir Vilniaus trečiąją termofikacinę elektrinę. Elektrėnų komplekse bendrovė taip pat gamina šilumos energiją Elektrėnų miesto, Kietaviškių šiltnamių ir kitų vartotojų bei savo reikmėms. „Ignitis gamyba“ padeda užtikrinti viso Baltijos ir Šiaurės šalių regiono energetikos sistemų saugumą ir patikimumą bei prisideda prie istorinio energetikos pokyčio – trijų Baltijos valstybių sinchronizacijos su kontinentinės Europos elektros tinklų sistema 2025 metais.

Svarbiausias „Ignitis gamybos“ uždavinys – patikimų vietinių gamybos pajėgumų modernizacija ir vystymas bei tolesnė strateginės generacijos plėtra dalyvaujant regioninėje galios rezervų ir sisteminių paslaugų rinkoje. Siekdama užtikrinti veiklos tvarumą ir ilgalaikę viziją, bendrovė vis daugiau dėmesio skiria energetikos inovacijų diegimui bei žaliosios elektros energijos gamybos plėtrai. Šiuo metu „Ignitis gamyba“ įgyvendina pilotinius elektros energijos kaupiklio Kauno HE ir plūduriuojančios saulės jėgainės Kruonio HAE projektus, taip pat įrenginėja saulės parką Elektrėnuose.

Kokybiškas bendrovės funkcijų įgyvendinimas neįmanomas be modernios nuolatinio tobulėjimo principais paremtos darbo kultūros, tad „Ignitis gamyba“ didelę reikšmę skiria veiklos efektyvumo didinimui, į rezultatą ir rinkos poreikius orientuotos vadybos diegimui, specialistų ugdymui ir gerėjančios darbuotojų patirties užtikrinimui.

Šaltinis: Nasdaq Baltic