Pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 1,1 proc.

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2007-10-05 11:32 Komentarai: (0)
Visos Lietuvoje parduotos pramonės produkcijos kainos per rusėjo mėnesį padidėjo 1,1 proc., o per metus – 8,8 procento, skelbia Statistikos departamentas.

Kasybos ir karjerų eksploatavimo produkcijos kainos išaugo 3,5 proc., apdirbamosios gamybos produkcijos – 1,2 procento. Elektros, dujų ir vandens tiekimo produkcijos kainos padidėjo 0,7 proc., dujų kainoms padidėjus 3,5 procento.

Bendrajam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 4,5 proc. padidėjusios maisto produktų ir gėrimų, 0,6 proc. – rafinuotų naftos produktų, 0,7 proc. – elektros, dujų, garo ir karšto vandens ir 2,7 proc. sumažėjusios radijo, televizijos ir ryšių įrangos bei aparatūros, 1,2 proc. – siūtų drabužių, 2,5 proc. – mašinų ir įrangos kainos. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, visos parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 1,3 procento.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 1,2 procento. Didžiausią įtaką tam turėjo 3,5 procento padidėjusios maisto produktų ir gėrimų, 0,7 proc. – elektros, dujų, garo ir karšto vandens, 1,1 proc. – rafinuotų naftos produktų kainos ir 17 proc. atpigę siūti drabužiai, 5,1 proc. – mašinos ir įranga, 2,9 proc.– radijo, televizijos ir ryšių įranga bei aparatūra, 2 proc.– elektros mašinos ir aparatūra.

Iš maisto produktų ir gėrimų daugiausia pabrango grūdų malimo produktai – 30,8 proc., pieno produktai – 9,7 proc., pašarai gyvuliams – 5,8 proc., duona ir švieži konditerijos kepiniai – 3 procento. Atpigo mineralinis vanduo ir gaivieji gėrimai - 2,8 proc., žuvys ir žuvų produktai – 0,4 proc., mėsa ir mėsos produktai – 0,3 procento. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 1,2 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos 2007 metus rugsėjo mėnesius, palyginti su rugpjūčio mėnesiu, padidėjo 1,1 procento. Didžiausią įtaką tam turėjo 6,6 proc. pabrangę maisto produktai ir gėrimai, 0,5 proc. – rafinuoti naftos produktai, 1,6 proc. – siūti drabužiai ir 2,7 proc. atpigę radijo, televizijos ir ryšių įranga bei aparatūra, 0,7 proc. – elektros mašinos ir aparatūra, 1,6 proc. – pagrindiniai metalai. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos padidėjo 1,5 procento.
 
Dar nėra komentarų