Verslo ir rinkų naujienos » DnB NORD TradeTM atveria naują horizontą investicijoms ir prekybai finansinėmis priemonėmis


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2010-05-11 10:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=9511


DnB NORD bankas, bendradarbiaudamas su prekybos realiu laiku technologijų lyderiu Danijos banku Saxo Bank A/S, įdiegė prekybos platformą DnB NORD TradeTM. Ja banko klientai galės patys tiesiogiai ir realiu laiku prekiauti akcijomis, valiuta ar žaliavomis ir įvairiausiomis išvestinėmis finansinėmis priemonėmis visame pasaulyje už mažiausiai penkis kartus žemesnius komisinius mokesčius.

Tai kruopščiai planuotas banko investicinės bankininkystės plėtros etapas, neturintis analogų Baltijos šalių bankinėje rinkoje, nes vienoje vietoje apima visą finansinių priemonių įvairovę ir leidžia klientams patogiu laiku ir iš bet kurios pasaulio vietos efektyviai valdyti savo investicijų bei finansinių priemonių portfelį, tuo pat metu pasinaudojant vietinio banko teikiamais konkurenciniais privalumais.

„Žinome, kad kai kurie investuotojai jau ir dabar naudojasi užsienio tarpininkų teikiamomis paslaugomis, nes jų netenkindavo šalies finansinių tarpininkų teikiamų paslaugų įvairovė ar įkainiai. Tačiau, naudojantis užsienio tarpininkų paslaugomis išlaidos atliekant pavedimus į užsienio finansines institucijas gana didelės. Nuo šiol investuotojai visas lygiavertes paslaugas galės gauti per vietinį banką, pasinaudodami DnB NORD TradeTM platforma“, - sako DnB NORD Banko Finansinių produktų pardavimo skyriaus vadovas Artūras Kampanas.

DnB NORD TradeTM prekybos platforma leidžia privatiems investuotojams ir įmonėms realiu laiku (online) prekiauti pagrindinėse pasaulio akcijų biržose (Niujorko, Londono, Frankfurto, Tokijo, ir kitose) ir tiesiogiai investuoti į biržose prekiaujamus fondus (angl. Exchange traded funds (ETF)). Investuotojai taip pat turės galimybę prekiauti valiutomis bei sudaryti sandorius dėl akcijų kainų skirtumo (angl. contract for difference (CFD)) ar akcijų indeksų bei žaliavų kainų CFD. Investuotojai taip pat galės prekiauti energetinių, žemės ūkio žaliavų ir metalų ateities sandoriais. Čia pat investuotojai ras svarbiausias kainas įtakojančias rinkos naujienas ir techninę analizę. Sandorių sudarymo ir pavedimų pateikimo procesas visiškai automatizuotas.

DnB NORD TradeTM prekybos platforma yra prieinama ir smulkiesiems investuotojams ir suteikia jiems tokias pat galimybes, kuriomis anksčiau naudojosi instituciniai klientai bei rinkos profesionalai. Vienas svarbiausių platformos privalumų – žymiai mažesni tarpininkavimo mokesčiai. Pavyzdžiui, akcijas ar pastaruoju metu sparčiai populiarėjančius fondus, kuriais prekiaujama pagrindinėse pasaulio biržose (ETF), bus galima įsigyti tiesiogiai sumokant bankui 0,1 proc. įsigijimo mokestį. Tai mažiausiai penkis kartus pigiau palyginti su šiuo metu bankinėje finansinio tarpininkavimo rinkoje siūlomomis alternatyvomis.

Pasak A. Kampano, rinkos profesionalams DnB NORD TradeTM bus patraukli plačiomis finansinio sverto naudojimo galimybėmis. Pavyzdžiui, prekiaujant akcijų kainų skirtumų kontraktais investuotojui pakaks turėti dešimtadalį nuosavų lėšų dalį, o prekiaujant pagrindinėmis valiutomis – du procentus. Iki šiol Lietuvoje prekybai akcijomis finansiniai tarpininkai paprastai reikalaudavo mažiausiai 30 proc. nuosavos dalies.

Ši paslauga ne mažiau svarbi ir Lietuvos įmonėms, kurios dirba tarptautinėse rinkose, ir kurioms svarbu atsverti valiutos kursų ar žaliavų kainų svyravimus.

Demonstracinę DnB NORD TradeTM prekybos platformos versiją galima nemokamai atsisiųsti ir išbandyti iš DnB NORD banko tinklalapio www.dnbnord.lt.

AB DnB NORD bankas yra universalus komercinis bankas, teikiantis bankininkystės paslaugas privatiems ir verslo klientams. AB DnB NORD bankas priklauso Danijoje registruotai DnB NORD finansų grupei, kurią įsteigė didžiausias Norvegijos bankas DnB NOR ASA ir didžiausias Šiaurės Vokietijos bankas Norddeutsche Landesbank Girozentrale (NORD/LB).