Verslo ir rinkų naujienos » Vasarį bedarbystė Amerikoje išliko nepakitusi


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2010-03-05 16:32.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=9139


Per praėjusį mėnesį darbo vietų skaičius Amerikoje ne žemės ūkio sektoriuje sumažėjo 36 tūkstančiais, arba mažiau nei prognozavo analitikai, ir tai lėmė, jog bendra bedarbystė šalyje palyginus su šių metų sausio mėnesiu išliko nepakitusi ir sudarė 9.7 procentus. Nėra žinoma, kiek bedarbystės rodiklius Amerikoje neigiamai paveikė buvę prasti orai šioje šalyje.

Analitikai prognozavo, kad per praėjusį mėnesį ne žemės ūkio sektoriuje iš viso darbo vietų skaičius sumažės vidutiniškai 50 tūkstančių vienetų, na o bendras bedarbystės rodiklis turėjo padidėti iki 9.8 procentų.

Į paskelbtus geresnius nei laukta Amerikos darbo rinkos duomenis investuotojai sureagavo teigiamai.

Analitikai teigdami savo prognozes atsižvelgė į buvusius prastus orus Amerikoje, tad jų nuomone tai turėjo padidinti bedarbystę šalyje ir lemti didesnį darbo vietų skaičiaus mažėjimą.

„Mes tiksliai nežinome, kaip darbo rinką paveikė praėjusį mėnesį šalyje vyravę prasti orai“ – pareiškė Amerikos Statistikos departamento atstovė Keith Hall.

Ir toliau išliekanti didelė bedarbystė Amerikoje lemia šalies prezidento Barako Obamos reitingų mažėjimą. Bedarbystės lygio šalyje sumažinimas, t.y. vienas iš sunkiausių prezidento administracijos laukiančių uždavinių.

Jau šių metų lapkritį vyksiantys Kongreso rinkimai gali būti prasti Demokratams, jei ir toliau mažės jų atstovaujamo prezidento reitingai.

Amerikos ekonomika susidūrė su rimčiausia krize nuo pat Didžiosios depresijos laikų. Vien per šią krizę Amerika jau bendrai neteko 8.36 milijonų darbo vietų.

Tiesa darbo rinkoje padėtis po truputi gerėja, nes palyginus su ankstesniais metais sumažėjo per mėnesį atleidžiamų darbuotojų skaičiaus vidurkis.