BMW pelnas krito 74%

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2009-11-03 12:06 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje prabangių automobilių gamintoja iš Vokietijos BMW šiandien paskelbė savo trečiojo ketvirčio veiklos rezultatus. Kaip ir galima buvo tikėtis smuko tiek kompanijos pajamos, tiek grynasis pelnas, dėl to, kad pirkėjai buvo labiau linkę pirkti pigesnius ir ekonomiškesnius nei prabangios klasės automobilius.

Vokietijos automobilių gamintojos pajamos per praėjusį ketvirtį lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus susitraukė 6.6 procentais iki 11,759 mlrd. Eurų. Automobilių pardavimai kiekine išraiška smuktelėjo 7.2 procentais iki 324,100 vienetų.

Bendrai per devynis šių metų mėnesius BMW kompanijos pajamos jau pasiekė 36,239 mlrd. Eurų ir buvo 10.4 procentais mažesnės nei buvusios pajamas prieš metus per tą patį laikotarpį. Kiekine išraiška kompanijos gaminamų automobilių pardavimai smuktelėjo per minimą laikotarpį 15.7 procentais iki 939,554 vienetų.

Prabangių automobilių gamintojos veiklos pelnas per praėjusį ketvirtį lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus susitraukė 85.8 procentais iki 55 mln. Eurų, na o grynasis pelnas atitinkamai 73.8 procentais iki 76 mln. Eurų. Bendrai per devynis šių metų mėnesius BMW jau pavyko uždirbti 169 mln. Eurų veiklos pelno ir 47 mln. Eurų grynojo pelno, t.y. atitinkamai 89.7 ir 96.4 procentais mažiau nei buvę rodikliai prieš metus per tą patį laikotarpį.

Kompanija ir toliau planuoja optimizuoti savo veiklą ir mažinti veiklos kaštus.

Didžiausios pasaulyje prabangių automobilių gamintojos iš Vokietijos BMW akcijos šiandieninės prekybos metu rinkos dalyviams sužinojus bendrovės trečiojo ketvirčio veiklos rezultatus, pinga apie septynis procentus, na o nuo šių metų pradžios minimos kompanijos akcijų vertė jau spėjo pakilti daugiau nei penkiasdešimt procentų.
 
Dar nėra komentarų