Verslo ir rinkų naujienos » Deutsche Bank pelnas augo, nepaisant didėjusio blogų paskolų nurašymo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2009-07-28 14:17.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=7862


Didžiausias Vokietijos bankas Deutsche Bank paskelbė, kad per šių metų antrąjį ketvirtį palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus jo pelnas ūgtelėjo 68 procentais iki 1,092 mlrd. eurų. Kaip teigiama, banko pelno augimą labiausiai lėmė iš investicinės veiklos prekiaujant obligacijomis ir akcijomis gautas pelnas, nepaisant to, kad pastebimai padidėjo banko turimų blogų paskolų nurašymas.

Palyginus su pirmu šių metų ketvirčiu, didžiausio Vokietijos banko antrojo ketvirčio grynasis pelnas smuktelėjo aštuoniais procentais. Tai jau buvo antras iš eilės pelningas Deutsche Bank ketvirtis, po to kai ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį bankas baigė patyręs rekordinį beveik penkių milijardų eurų nuostolį.

Per antrąjį ketvirtį didžiausias Vokietijos bankas sudarė vieno milijardo eurų vertės rezervus susijusius su rizikingomis paskolomis, tuo tarpu analitikai prognozavo, kad minimi rezervai per antrąjį ketvirtį sieks tik 634 mln. eurų.

Banko atstovai prognozuoja, kad per ateinančius ketvirčius padėtis susijusi tiek su privačių, tiek su įmonių mokumu prastės. Kaip minėta Deutsche Bank banko per antrąjį ketvirtį gautas pelnas iš investicinės veiklos sugebėjo atsverti pajamų bei pelno mažėjimą iš mažmeninės bankininkystės veiklos ir gerokai didesnių nei lauktą banko turto valdymo sektoriaus nuostolių.

Bendrai per pirmus šešis šių metų mėnesius didžiausiam Vokietijos bankui jau pavyko uždirbti 2,277 mlrd. eurų grynojo pelno, arba net 4,4 karto daugiau, nei prieš metus per pirmą pusmetį buvo uždirbta.

Deutsche Bank banko investicinio padalinio antrojo ketvirčio iki mokestinis pelnas pasiekė 828 mln. eurų, tuo tarpu analitikai tikėjosi, kad jis sieks 1.08 mlrd. eurų. Globalaus Vokietijos banko padalinio ketvirčio pajamos iš prekybos skolos vertybiniais popieriais siekė 2.6 mlrd. eurų, tačiau analitikai tikėjosi daugiau. Iš prekybos akcijomis minimam bankui per praėjusį ketvirtį pavyko gauti 903 mln. eurų pajamų, arba daugiau nei analitikai prognozavo.

Vokietijos banko turto ir aktyvų valdymo padalinio ketvirčio iki mokestinis nuostolis buvo didesnis nei laukta ir siekė 85 mln. eurų. Deutsche Bank mažmeninio padalinio pelnas per metus smuktelėjo 83 procentais iki 55 mln. eurų.

Deutsche Bank akcijos šiandieninės prekybos metu pinga virš aštuonių procentų. Nuo šių metų pradžios šio didžiausio Vokietijos banko nuosavybės vertybiniai popieriai jau spėjo pabrangti 77 procentais.