Verslo ir rinkų naujienos » Amerikiečių mokesčių mokėtojai praranda milijardus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2009-06-11 16:06.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=7589


Amerikos Federalinis Rezervų bankas prarado per pirmą ketvirtį dar 5,25 mlrd. dolerių iš investicijų į Bear Stearns banką ir draudiką American International Group, kuomet išpirko jų akcijas gelbėdamas nuo bankroto dar praėjusiais metais. Nuostolius lėmė minimų ir kitų vertybinių popierių susijusių su nekilnojamu turtu nuvertėjimas per pirmus tris šių metų mėnesius.

Bendri nuostoliai iš praėjusiais metais atliktų investicijų į Bear Stearns banką ir draudiką American International Group jau siekia 16.46 mlrd. dolerių.

FED tikisi, kad ilgalaikėje perspektyvoje šios atliktos investicijos, kurios kol kas yra nuostolingos, atsipirks, kuomet Amerikos ekonomika galutinai atsigaus bei padėtis nekilnojamo turto rinkoje normalizuosis, ir kilusi finansų krizė bus praeityje.

Amerikos Federalinis Rezervų bankas nuo šiol kas mėnesį skelbs ataskaitas apie įsigytų aktyvų padėti ir vykdomus veiksmus siekiant stabilizuoti finansų sistemą ir skatinti kreditavimą, nes to pareikalavo šalies įstatymų leidėjai.

Mėnesinėje FED ataskaitoje bus pateikiama daugiau informacijos nei įprastinėje savaitinėje santraukoje, kurioje skelbiama informacija apie kredito rinkos padėtį ir atliktus pirkimus. Papildoma informacija susidės iš duomenų apie antrinius kreditorių įsipareigojimus, tų įsipareigojimų reitingus, ir kita. Tačiau dalies informacijos susijusios su skolininkais FED nesutiko suteikti, nors to prašė įstatymų leidėjai. Anot Amerikos Federalinis Rezervų banko vadovo Ben Bernanke, tai galėtų pakenkti bankams ir kitoms institucijoms, kurios dalyvauja pagalbos programoje.