Verslo ir rinkų naujienos » "Šiaulių bankas" pradeda teikti mažus kreditus


Autorius: JT Naujienos, Parašyta: 2009-04-14 09:41.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=7173


Šiaulių bankas, kartu su dar dviem bankais, laimėjo LR Ūkio ministerijos ir UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) skelbtą konkursą teikti valstybės remiamus mažus kreditus smulkiajam ir vidutiniam verslui.

Šiaulių bankas pradeda rinkti paraiškas iš verslo klientų dėl valstybės remiamų kreditų smulkiajam ir vidutiniam verslui suteikimo. Verslui skatinti Šiaulių bankas išdalins 8 mln. litų valstybės skirtų mažų kreditų ir papildomai į šią programą investuos 20 proc. nuosavų lėšų. Iš viso mažiems kreditams skirta 20 mln. litų valstybės biudžeto lėšų.

„Poreikis kreditavimui didelis, tačiau šios lėšos, skirtos valstybės remiamiems mažiems kreditams, savaime aišku, jo pilnai nepatenkins. Bet, kaip sakoma, gera pradžia – pusė darbo. Šiaulių banko klientai jau aktyviai domisi galimybėmis gauti kreditus, o bankas yra realiai tam pasirengęs. Maži kreditai smulkiajam verslui, išduoti artimiausiu laiku, suteiks teigiamą postūmį įmonių veiklai“, – sakė Šiaulių banko administracijos vadovo pavaduotoja, verslo ir mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Daiva Kiburienė.

Mažiems kreditams gauti paraiškas Šiaulių bankui jau dabar gali teikti labai mažos, mažos ir vidutinės įmonės. Vienas klientas galės gauti vieną kreditą, kurio suma neturės viršyti 175 tūkst. litų. Šių kreditų palūkanos bus fiksuotos – apie 8 proc., priklausomai nuo projekto rizikos. Jeigu įmonė gaus UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) garantiją, jos mokamos palūkanos gali būti dar mažesnės. Maži kreditai bus teikiami tik litais ir ne ilgesniam negu 4 metų laikotarpiui. Gautą finansavimą įmonės galės panaudoti apyvartinėms lėšoms papildyti bei investicijoms vystyti.

Dėl valstybės remiamų mažų kreditų galima kreiptis į bet kurį Šiaulių banko padalinį.