Verslo ir rinkų naujienos » „SEB“ vadovas – Baltijos ir Rytų Europos šalys žengs Latvijos keliu ir paprašys paramos iš TVF


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2009-03-31 15:31.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=7078


Likusios Baltijos šalys bei kitos Rytų Europos atstovės gali pasekti Latvijos pavyzdžiu bei paprašyti finansinės paramos iš Tarptautinio valiutos fondo, mano vieno iš didžiausio Švedijos banko „SEB“ vadovas Marcus Wallenberg.

Jis taip pat pastebėjo, kad ekonomikos krachas Rytų Europoje bei Baltijos šalyse, kuriose aktyviai veikia jo valdomas bankas, buvo labai dramatiškas.

„Šios šalys ilga laiką pasižymėjo itin dideliu augimu, na o kokia jų laukia ateitis aš tiksliai pasakyti negaliu“ – atviravo Švedijos banko „SEB“ vadovas.

„Aš manau, kad šitos šalys gali gauti paramą iš Tarptautinio valiutos fondo. Būtina imtis ryžtingų ekonominių ir politinių veiksmų bei priemonių, kad būtų sustabdyti stiprus ekonomikos kritimas. Žinoma, kad dabartinės Baltijos šalių problemos neigiamai paveiks mūsų banko rezultatus. Aš nekalbu apie regione tvyrančią krizę arba perdraudimą kreditų. Aš kalbu apie normalius kreditus, normaliems žmonėms, kurie kenčia dėl pasaulinės ekonomikos krizės. Mes būsime priversti padidinti mūsų banko kapitalą“ – atvyrauja Marcus Wallenberg.

Vienas iš didžiausių Švedijos bankų „SEB“ planuoja papildomai pritraukti 15 mlrd. Švedijos kronų vertės lėšas iš akcininkų, kad būtų sustiprinti banko nuosavo kapitalo poreikiai ir sugebėta atsilaikyti prieš iškilusias problemas. Šio banko vadovas Marcus Wallenberg dar kartą pabrėžė, kad jo valdomas bankas neturi jokių planų pasitraukti iš Baltijos šalių rinkos.

„Mes pasiliekame. Baltijos šalys yra panašios į mūsų vietinę rinką ir mes jau nemažai laiko veikiame tiek Latvijoje, tiek Lietuvoje bei Estijoje“ – teigė Švedijos „SEB“ banko vadovas.