TVF – situacija pasaulio ekonomikoje kelia didelį nerimą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2009-03-23 16:05 Komentarai: (0)
Tarptautinio Valiutos fondo vadovas Dominique Strauss-Kahn teigia, kad pasaulinės ekonomikos, kuri šiuo metu yra apimta recesijos, padėtis yra pavojinga bei kelianti didelį nerimą. Dabartinių bėdų, kilusių ekonomikoje nepavyks sėkmingai išspręsti, prieš tai nesutvarkius finansų sistemos, pabrėžė jis.

„Atvirai kalbant, situacija yra tragiška“ - mano Dominique Strauss-Kahn.

Jis taip pat pabrėžė, kad kai krizė dar labiau išplis besivystančiose šalyse, tikėtina kad pastebimai išaugs bedarbystė ir tuo pačiu visuomenės nepasitenkinimas. Kai kuriais atvejais kilusios nepasitenkinimo akcijos gali peraugti net į karinius veiksmus.

Tarptautinio Valiutos fondo vadovas Dominique Strauss-Kahn patvirtino, kad netrukus jie paskelbs naujas pakoreguotas žemyn pasaulio ekonomikos neigiamas augimo prognozes. Jų nuomone, šiais metais pasaulinė ekonomika turi realių šansų susitraukti net 0,5 – 1 procentu. Tai bus pirmasis atvejis per penkiasdešimt metų, kuomet bus užfiksuotas ekonomikos nuosmukis.

Tačiau Tarptautinio Valiutos fondo atstovai mano, kad ekonomikos pagyvėjimo galime sulaukti jau netgi kitais metais, jeigu tik bus imtasi energingų veiksmų siekiant ją atgaivinti.

Dominique Strauss-Kahn paminėjo, kad vienas svarbiausių elementų gaivinant ekonomiką, tai vartojimo skatinimas. Centriniai bankai pastaruoju metu imasi vis daugiau ryžtingesnių veiksmų, tačiau jis pastebi, kad jų turimas arsenalas jau faktiškai išnaudotas.

Tarptautinio Valiutos fondo vadovas dar kartą pabrėžė, kad svarbiausia visų pirma finansų sistemos stabilizavimas ir atgaivinimas. Nors visuomenė gan neigiamai vertina vyriausybių veiksmus skiriant mokesčių mokėtojų pinigus bankams gelbėti, tačiau be to neįmano pastatyti tvirtai visos ekonomikos ant kojų.
 
Dar nėra komentarų