Verslo ir rinkų naujienos » Trys tarptautiniai bankai paskirs 24,5 mlrd. eurų Rytų ir Centrinės Europos šalims


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2009-02-27 13:56.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=6718


Trys stambūs tarptautiniai bankai Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, Europos investicinis bankas bei Pasaulio bankas sutarė bendrai paskirti 24,5 mlrd. eurų vertės paskolų lėšas Rytų ir Centrinės Europos šalims. Paskolos turėtų būti skirtos verslui skatinti, padėti finansų sektoriaus atstovėms ir kitiems tikslams.

„Šiuo metu dirbame ties praktiškais ir efektyviais kovojimo su krize Rytų ir Centrinės Europos regiono šalyse sprendimais. Esame atsakingi už šį Europos regioną, ir mūsų teikiama pagalba turės ekonominę prasmę. Maždaug dvidešimt metų vykęs sėkmingas Rytų ir Centrinės Europos regiono šalių integracinis procesas turėtų tęstis ir toliau, nepaisant kilusios pasaulinės ekonomikos krizės, nes tai yra visiems naudinga“ – pareiškė Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko vadovas Thomas Mirow.

Pagal numatyta dviejų metų planą Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas planuoja iš viso investuoti apie šešis milijardus eurų į Rytų ir Centrinės Europos regiono šalių akcijas bei skolos vertybinius popierius. Europos investicinis bankas planuoja suteikti minimo Europos regiono šalių smulkiam ir vidutiniam verslui iki vienuolikos milijardų eurų vertės paskolas. Jau dabar smulkaus ir vidutinio verslo atstovai gali pasiskolinti iš šio banko paskirtos 5,7 mlrd. eurų sumos reikalingų lėšų. Tuo tarpu pasaulio bankas Rytų ir Centrinės Europos šalims yra pasiruošęs suteikti iki 7,5 mlrd. eurų vertės paskolų.