Verslo ir rinkų naujienos » „Honda“ pajamos ir pelnas krito, mažinamos prognozės


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2009-01-30 11:59.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=6388


Antra pagal didį Japonijos automobilių gamintoja „Honda“ paskelbė savo ketvirčio veiklos rezultatus bei kartu pastebimai sumažino metų prognozes. Kaip ir kitų automobilių gamintojų rezultatai, taip ir „Honda“ - buvo prasti, nes visose pardavimų regionuose, ypač Šiaurės Amerikos, pastebimai krito naujų automobilių pardavimai dėl kilusios pasaulinės ekonominės krizės. Bendrovės rezultatus taip pat neigiamai veikė toliau stiprėjusi jena kitų valiutų atžvilgiu.

„Honda“ trečiojo ketvirčio pardavimai sudarė 2533 mlrd. jenų ir lyginant su metais anksčiau analogišku laikotarpiu pasiektais rezultatais, smuktelėjo beveik septyniolika procentų. Kompanijos minimo ketvirčio grynasis pelnas lyginant su metais anksčiau pasiektais rezultatais nudardėjo net 90 procentų iki 20.2 mlrd. jenų, kai tuo tarpu analitikai tikėjosi, kad automobilių gamintojai per trečiąjį ketvirtį pavyks uždirbti bent 32 mlrd. jenų grynojo pelno.

Bendrai per tris ketvirčius antrai pagal didį Japonijos automobilių gamintojai pavyko pasiekti 8227 mlrd. jenų pardavimus, kurie lyginant su tuo pačiu laikotarpiu metais anksčiau krito aštuoniais procentais. Tuo tarpu grynasis bendrovės pelnas minimu laikotarpiu susitraukė nuo 575 iki 323 mlrd. jenų, t.y. beveik keturiasdešimt keturiais procentais.

„Honda“ vadovybė po paskelbtų ketvirčio veiklos rezultatų bei atsižvelgdama į sunkią padėtį automobilių rinkoje, pranešė, kad sumažina savo anksčiau planuotą metinę grynojo pelno prognozę nuo 185 iki 80 milijardų jenų. Tai reiškia, kad kompanija planuoja per ketvirtąjį savo finansinių metų, kurie prasideda balandžio pirmą dieną, ketvirtį patirti 243 mlrd. jenų nuostolį ir tai būtų pirmasis ketvirtinis neigiamas rezultatas per pastaruosius penkiolika metų kompanijos istorijoje.

Kompanija planuoja sumažinti gamybos apimtys bei atleisti dalį darbuotojų.

„Honda“ akcijos šiandieninės prekybos metu Tokijo biržoje pigo daugiau nei devyniais procentais.