Verslo ir rinkų naujienos » "Agrowill Group" akcijos - gerokai nuvertintos


Autorius: FinHill, Parašyta: 2008-10-28 12:17.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=5369


UAB FMĮ "Finhill" analitikai remdamiesi diskontuotų pinigų srautų modeliu atliko "Agrowill Group" bendrovės akcijų vertinimą ir nustatė vienos akcijos tikrąją vertę - 6,54 lito.

"Agrowill Group" yra sparčiai auganti žemės ūkio bendrovių grupė, kuri per pastaruosius keletą metų į veiklos modernizavimą investavo apie 80 milijonų litų. Įmonės pajamos nuo 2005 m. išaugo daugiau kaip 85% ir 2007 m. siekė 42,68 milijonus litų. Pastaruosius metus "Agrowill Group" didžiausią dėmesį skyrė dviem pagrindinėm veiklos rūšims - pieno pramonei ir augalininkystei.

Per 2008 m. įmonė jau įsigijo dvi modernias žemės ūkio bendroves: "Polva Agro" ir "Grūduva", todėl prognozuojamas šių metų pajamos turėtų siekti apie 70 mln. litų t.y. 65% daugiau nei praėjusiais metais. Tačiau per šiuos metus patirtos didelės finansinės išlaidos susijusios su obligacijų ir akcijų emisijomis, bei naujų bendrovių įsigijimais turėtų sumažinti bendrovės grynojo pelno prognozę. Mūsų apskaičiuota 2008 m. grynojo pelno marža siekia apie 13%.

FMĮ "Finhill" analitikai mano, kad 2009 m. pajamos turėtų išaugti dar apie 44% dėl įsigytų įmonių metinių rezultatų konsolidavimo. Tolimesnių metų pajamų augimas yra apskaičiuotas remiantis nuolat didėjančių įmonės karvių produktyvumu ir perspektyva, kad žaliavinio pieno supirkimo kainos turėtų kilti ir pasiekti Europos Sąjungos vidurkį. Be to, "Agrowill Group" valdomų žemių derlingumas yra didesnis negu vidutinis Lietuvos žemių derlingumas, kas leidžia iš vieno hektaro dirbamos žemės gauti didesnius augalinių kultūrų kiekius. Nors pastaruoju metu tiek žaliavinio pieno supirkimo kainos tiek grūdų ir javų, išskyrus rapsus, kainos yra stipriai sumažėjusios, tačiau bendrovės pasirašyta žaliavinio pieno tiekimo sutartis su "Pieno žvaigždėmis" leidžia užtikrinti pastovius pinigų srautus. Nepaisant to, įmonė turi galimybę elevatoriuose laikyti didelę dalį augalininkystės produkcijos ir vėliau ją parduoti esant patraukliai kainai rinkoje.

Įvertinus "Agrowill Group" ateities pinigų srautus, veiklos perspektyvas, sparčią plėtros politiką ir nuolatinį žemės ūkio technikos modernizavimą "Finhill" analitikai rekomenduoja pirkti šios įmonės akcijas.
Parsisiųsti: "Agrowill Group" akcijos - gerokai nuvertintos ( 534KB )