„PST“ baigė įrengti mokslo ir technologijų parką Panevėžyje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-10-10 11:48 Komentarai: (0)
Šiandien atidaromas „Panevėžio mokslo ir technologijų parkas“. Šis projektas įgyvendintas remiantis daugelio užsienio valstybių patirtimi, kuri rodo, jog sutelkus į vieną vietą mokslo žinių reikalaujančias įmones, žinių ekonomikos plėtra vyksta sparčiau.

„Galimybė įgyvendinti šį projektą mus labai nudžiugino. Mes pritariame tam, kad reikia skatinti mokslo ir technologijų plėtrą Lietuvoje, todėl šį projektą įgyvendinome su dideliu užsidegimu”,- sako „Panevėžio statybos trestas“ generalinis direktorius Dalius Gesevičius.

Steigti mokslo ir technologijų parką prieš kelis metus nusprendė Panevėžio miesto savivaldybė. Jos užsakymu buvo atliktas tyrimas, kurio metu paaiškėjo, jog mieste reikia ne tik remti su technologijomis ir mokslo žiniomis susijusias naujas įmones, bei ir pritraukti jau veikiančias čia vystyti savo veiklą.

Dėl Panevėžio mokslo ir technologijų parko projektavimo ir statybos darbų, Panevėžio miesto savivaldybė su „Panevėžio statybos trestas“ sutartį pasirašė dar praėjusių metų spalį. Verslo korpuso patalpos buvo pastatytos iki šių metų liepos 1 d., o iki rugsėjo pabaigos buvo baigtas įrengti ir technologinis korpusas.

„Įgyvendindami šį projektą pasitelkėme gabius specialistus ir modernias technologijas. Šiame parke ne tik atlikome visus statybos darbus, bet ir įrengėme vidines komunikacijas – informacinių technologijų, garso, priešgaisrinę bei kitas sistemas“,- sako Pranas Misevičius „PST“ projekto vadovas.

Iš viso mokslo ir technologijų parko statybos kainavo beveik 9 mln. litų. Dalį lėšų skyrė ES struktūriniai fondai, taip pat projektą iš dalies finansavo Panevėžio miesto savivaldybė.

Panašūs mokslo ir technologijų parkai Lietuvoje jau veikia ir kituose miestuose - Vilniuje, Šiauliuose, Marijampolėje, Telšiuose bei Visagine.
 
Dar nėra komentarų