„Samsung Electronics” diegs WiMAX ryši Lietuvoje

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-09-29 14:15 Komentarai: (0)
Pasaulinė telekomunikacijų tinklų ir nešiojamų prietaisų lyderė „Samsung Electronics“ ir Lietuvos radijo ir televizijos centras (LRTC) 2008 m. rugsėjo 29 dieną pasirašė sutartį, įtvirtinančią kompanijų partnerystę diegiant mobilųjį WiMAX ryšį Lietuvoje.

2007 metų spalio mėnesį LRTC gavo Ryšių reguliavimo tarnybos leidimą teikti WiMAX ryšio paslaugą Lietuvoje. WiMAX paslauga pirmiausiai bus pasiūlyta Vilniaus ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojams. Planuojama, kad 2010 m. WiMAX technologija pagrįsta mobilaus interneto paslauga bus teikiama visoje Lietuvoje. Per tris metus į projektą ketinama investuoti virš 100 mln. litų.

Kompanija „Samsung Electronics“ savo ruožtu teiks reikiamą įrangą WiMAX technologijos internetui įdiegti: instaliuos 530 bazinių stočių, tieks antenas, atliks garantinį ir pogarantinį techninį įrangos aptarnavimą ir kt.

Savo veiklą pradėjusi nuo analoginės antžeminės televizijos ir radijo programų siuntimo AB Lietuvos radijo ir televizijos centras savo veiklą išplėtė į bevielį duomenų perdavimą ir skaitmeninės televizijos ir radijo programų siuntimą. Bendrovė yra pagrindinis antžeminės televizijos programų siuntimo operatorius Lietuvoje, užima didžiausią rinkos dalį tarp interneto paslaugų tiekėjų, teikiančių interneto prieigos paslaugas fiksuotomis bevielio ryšio technologijomis. LRTC teikia plačiajuosčio interneto, telefonijos ir kitas paslaugas Lietuvos gyventojams ir verslo įmonėms. Nuo 2004 m. yra WiMAX forumo narys.

„Samsung Electronics" yra pasaulio lyderė daugialypės skaitmeninės terpės, puslaidininkių, telekomunikacijų ir skaitmeninių technologijų konvergencijos srityje. Konsoliduoti 2007 metų pardavimai siekė 103,4 mlrd. dolerių. Įmonė, turinti daugiau kaip 134 biurus 62 šalyse ir kurioje dirba apie 150 000 darbuotojų, suskirstyta į penkis pagrindinius padalinius: "Daugialypės skaitmeninės terpės", "Skystųjų kristalų displėjų", "Puslaidininkių", "Telekomunikacijų bei tinklų" ir "Skaitmeninių prietaisų". Žinoma, kaip vienas iš sparčiausiai augančių firmos ženklų pasaulyje, "Samsung Electronics" pirmauja skaitmeninių televizorių, atmintinių, mobiliųjų telefonų ir skystųjų kristalų ekranų (TFT-LCD) gamyboje.
 
Dar nėra komentarų