„Sanitas“ atidarė naują gamyklą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-09-24 08:47 Komentarai: (0)
Farmacijos bendrovė „Sanitas“ Kaune, Aleksote, atidarė naują gamyklą, į kurią investavo 68 mln. litų, iš jų 16,1 mln. litų sudarė Europos struktūrinių fondų lėšos, rašo dienraštis „Verslo žinios“. Po baigtų sertifikavimo formalumų gamybą naujoje gamykloje tikimasi pradėti lapkričio mėnesį. Apie 30 proc. visų gamybos pajėgumų tikimasi pasiekti iki kitų metų vidurio, gamykloje dirbs beveik 190 darbuotojų.

„Šiuo projektu ne tik modernizavome gamybinę bazę, bet ir padidinome pajėgumus. Be to, rinkai galėsime pasiūlyti ir naujų medikamentų. Šalia tradicinių vaistų formų gaminsime akių lašus bei vienkartinius vaistais užpildomus švirkštus“, – sako Saulius Jurgelėnas, „Sanito“ generalinis direktorius.

Dar vasarą investuotojus kaitino žinia apie galimą „Sanito“ pardavimą, jo tikėtasi rugpjūtį. Tačiau nepasirodžius daugiau žinių apie bendrovės pardavimą, o akcininkams nesuteikus komentarų apie tikėtiną pardavimą, „Sanito“ akcijos kaina Vilniaus vertybinių popierių biržoje (VVPB) ėmė riedėti žemyn. Vakar VVPB „Sanito“ akcijų kursas krito 8 proc., iki 23 lito.
 
Dar nėra komentarų