Verslo ir rinkų naujienos » „SEB“ banko ekspertų pensijų informacija NETIKSLI


Autorius: JT Naujienos, Parašyta: 2008-09-03 16:08.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=4801


„SEB“ banko ekspertų išplatinta informacija, kad „maždaug trečdalis darbingo amžiaus žmonių negautų pensijos arba turėtų tenkintis tik minimaliomis valstybės socialinėmis išmokomis, jei į pensiją išeitų šiandien“ neatitinka tikrovės, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Pažymėtina, kad į 660 tūkst. darbingo amžiaus asmenų skaičių įeina ir studentai bei moksleiviai nuo 16 metų, neįgalieji bei nuteisti asmenys. Todėl tvirtinti, kad jie visi negaus socialinio draudimo pensijų, negalima – bent dalis iš jų tikrai dirbo ar dirbs ateityje, o neįgalieji jau dabar gauna arba socialinio draudimo, arba šalpos pensijas.

Neapdraustų darbingo amžiaus asmenų, kurie sulaukę senatvės ar tapę neįgalūs potencialiai galės gauti tik šalpos pensijas, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos duomenimis, yra tik 200 tūkst. Tai daugiausia dirbantys pagal autorines sutartis ar ūkininkai.

Šalpos pensijos mokamos iš valstybės biudžeto visiems senatvės pensijos amžiaus sulaukusiems ar daugiau kaip 60 proc. darbingumo netekusiems Lietuvos gyventojams.