Verslo ir rinkų naujienos » Vilniaus vertybinių popierių birža priėmė sprendimą dėl sąlyginio AB „City Service“ akcijų įtraukimo į Oficialųjį prekybos sąrašą


Autorius: Vilniaus VPB, Parašyta: 2007-05-19 16:25.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=412


Gegužės 18 dieną Vilniaus vertybinių popierių biržos valdyba priėmė sprendimą įtraukti AB „City Service“ akcijas į biržos Oficialųjį prekybos sąrašą, jei bendrovė iki š.m. birželio 7 dienos įvykdys biržos nustatytas sąlygas ir užtikrins, kad ji ir jos akcijos atitiktų visus Vilniaus vertybinių popierių biržos prekybos taisyklių reikalavimus.

“Naujos bendrovės atėjimas į biržą buvo labai laukiamas visų rinkos dalyvių. Todėl mes tikrai džiaugiamės, kad šiandien jau turime bendrovę, kuri apsisprendė ateiti į biržą, ir linkime jai sėkmingai viešai išplatinti numatytą akcijų skaičių”, - sakė Arminta Saladžienė, Vilniaus vertybinių popierių biržos prezidentė.

Bendrovės paprastosios vardinės akcijos turi būti viešai išplatintos tiek, kad tai sudarytų ne mažiau kaip 25 procentus įstatinio kapitalo dalies, kurią sudaro tos klasės akcijos. Jeigu Vilniaus vertybinių popierių biržos valdybos nustatytos sąlygos bus įvykdytos, numatoma, kad AB “City Service” vertybinių popierių įtraukimo į prekybos sąrašą diena bus š.m. birželio 8 diena. Tai bus ir pirmoji prekybos akcijomis diena.

AB „City Service“ – Baltijos šalių pastatų ūkio valdymo rinkos lyderė, pirmoji pasiūliusi kompleksinės pastatų priežiūros paslaugą Lietuvoje ir aktyviai žengianti į užsienio šalių rinkas.

Per savo gyvavimo metus bendrovė išaugo į stambią nekilnojamo turto priežiūros įmonių grupę, kurią sudaro akcinė bendrovė „City Service“ bei 12 antrinių bendrovių, veikiančių tiek Lietuvos miestuose, tiek užsienio šalių didmiesčiuose: Rygoje, Sankt Peterburge ir Kijeve. „City Service“ grupė iš viso prižiūri 8,6 mln. kv. m. pastatų ploto.