"Hansabankas" Lietuvos investuotojams siūlo "Franklin Templeton" fondus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Hansabankas Data: 2007-05-12 20:57 Komentarai: (0)
"Hansabanko" klientai nuo šiol galės investuoti į 54 vienos garsiausių pasaulyje investicinių bendrovių "Franklin Templeton Investments" fondus.

"Visame pasaulyje investuojantys "Franklin Templeton Investments" fondai suteiks "Hansabanko" klientams dar didesnį pasirinkimą bei galimybes išskaidyti investicijas tiek skirtingose geografinėse zonose, tiek skirtinguose sektoriuose", - sakė "Hansabanko" investicinių produktų pardavimų valdymo departamento direktorius Igoris Ryklys.

34-ių iš Lietuvoje siūlomų "Franklin Templeton Investments" fondų turtas yra investuojamas į akcijas, 13 – į fiksuotų pajamų vertybinius popierius, 3 – į akcijas bei obligacijas, 2 – į pinigų rinkų priemones ir 2 į nekilnojamojo turto investicines bendroves.

"Franklin Templeton Investments" fondai investuoja visuose pasaulio žemynuose, bendrovės valdomas turtas siekia beveik 52 milijardus JAV dolerių, o fondai viešai platinami 28 pasaulio šalyse.

"Hansabankas" "Franklin Templeton Investments" fondus jau platina Estijoje ir Latvijoje, tad mūsų fondų atėjimas į Lietuvą – nuoseklus strateginės plėtros žingsnis. Matome, jog Lietuvos žmonės pastaraisiais metais vis daugiau lėšų skiria taupymui ir investavimui ir džiaugiamės, kad kartu su "Hansabanku" galime pasiūlyti jiems platų investavimo galimybių spektrą visame pasaulyje", - sakė "Franklin Templeton Investments" pardavimų vadovas Vidurio ir Rytų Europai Borno Janekovic.

"Hansabankas" yra lyderis daugelyje taupymo ir investavimo sričių Lietuvoje – banko grupė valdo didžiausią gyvybės draudimo, pensijų fondų ir terminuotų indėlių rinkų dalį. Kovo pabaigoje "Hansabanko" investuojamų privačių lėšų suma siekė 1,2 mlrd. litų.

"Hansabankas" priklauso pirmaujančiai finansinei grupei Baltijos ir Šiaurės šalių regione – "Swedbank". Ši grupė turi daugiau nei 8,9 mln. privačių ir beveik 460 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Švedijoje. Grupė turi 477 padalinius Švedijoje ir 295 padalinius Baltijos šalyse. "Swedbank" grupėje dirba apie 17 tūkst. darbuotojų, iš jų Lietuvoje – virš 3 tūkstančių. "Hansabankui" Lietuvoje priklauso "Hansa lizingas", "Hansa gyvybės draudimas", "Hansa investicijų valdymas", "Hansa draudimo brokeris", "Baltijos autolizingas" ir "Hansa valda".
 
Dar nėra komentarų