Verslo ir rinkų naujienos » Pelnų kritimas „nužudys“ ralį


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-06-05 13:57.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=36120


Ekspertai prognozuoja, kad staigus įmonių pelnų sumažėjimas nutrauks optimizmą didžiausioje pasaulyje Amerikos akcijų rinkoje.

Tokią Volstryto įvykių raidą prognozuoja Niujorko investicinio banko Morgan Stanley analitikai. Anot jų, šiemet teks skaičiuoti net 16 procentų JAV biržose prekiaujamų bendrovių pelnų sumažėjimą.

Ši prognozė prieštarauja daugumos ekspertų vertinimams. Negana to, Andrew Sheets vadovaujami strategai laikomi vienais meškiskiausių rinkos perspektyvų prognozuotojų.

„Manome, kad šiuo metu JAV yra smukimo rizika“ – sekmadienį paskelbtame pranešime rašė Morgan Stanley strategai. Jie pabrėžia, kad nors dėl prastėjančio likvidumo per artimiausius tris mėnesius akcijų vertinimai gali sumažėti, tačiau kartu su lėtėjančiais pajamų ir maržos augimo tempais reikia atsižvelgti ir į pelnų nuviltimo galimybę.

Morgan Stanley strategai apskaičiavo, kad Standard&Poor's 500 indekso atstovių pelno akcijai vidurkis gali sumažėti iki 185 dolerių, palyginti su vidutine 206 dolerių prognoze.

Savo ruožtu pats S&P500 indeksas, kuris nuo spalio žemiausios ribos jau pakilo 19,7 procento, metų pabaigoje gali nukristi iki 3900 punktų nuo dabartinių 4282,37 punktų.

Tuo tarpu Morgan Stanley strategai optimistiškai vertina Japonijos, Taivano ir Pietų Korėjos akcijų rinkų perspektyvas. Jie taip pat rekomenduoja investuotojams, pavyzdžiui, gynybines akcijas ir išsivysčiusių rinkų investicinio lygio obligacijas.