Didžiausias Silicio slėnio sukčius už grotų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-05-31 13:52 Komentarai: (0)
Elizabeth Holmes pradėjo vienuolikos metų bausmę. Amerikiečių biotechnologijų žvaigždė atsidūrė už grotų. Jos sukčiavimo mastas sukrėtė Silicio slėnį.

Liūdnai pagarsėjusi sukčiautoja Elizabeth Holmes pradėjo savo laiką kalėjime. Theranos įkūrėja atvyko į federalį kalėjimą. Po ilgus metus trukusių teisminių kovų 2022-ųjų pabaigoje ji buvo nuteista kalėti vienuoliką metų ir sumokėti didžiulę kompensaciją nukentėjusiems žmonėms. Gegužės 30 dieną ji turėjo pasirodyti kalėjime. Be to, jai buvo nurodyta sumokėti 452 mln. dolerių.

Dvidešimties metų amžiaus Elizabeth Holmes iš investuotojų surinko šimtus milijonų dolerių startuoliui Theranos. Ji teigė sukūrusi paprastą, neskausmingą technologiją, kuri pakeis kraujo paėmimą. Tačiau Theranos nesukūrė puikaus išradimo. Tai buvo melas. Vėliau ilgą laiką Holmes sugebėjo nuslėpti nuo viso pasaulio, kad jos „revoliucinis“ išradimas nepasiteisino.

Dėl atskleisto sukčiavimo masto Elizabeth Holmes tapo viena didžiausių sukčiautojų istorijoje, o tarp moterų jai šiuo atžvilgiu tikriausiai nėra lygių. Tai taip pat didžiausia apgaulė Kalifornijos Silicio slėnio istorijoje.

Ilgą laiką ji buvo Amerikos biotechnologijų sektoriaus žvaigždė, o žurnalas Forbes 2014 metais ją uždėjo ant vieno iš savo viršelių.
 
Dar nėra komentarų