Verslo ir rinkų naujienos » Siautėjimas Japonijos akcijų rinkoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-05-22 15:15.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=36057


Amerika ir Kinija susiduria su rimtais priešpriešiniais vėjais, tuo tarpu Tokijo biržose kotiruojamos akcijos gauna naudos ir brangsta.

Žinomi investuotojai, taip pat įtakingos Volstryto institucijos nurodo, kad Japonija yra ta vieta, kur turite būti.

Platesnis Japonijos akcijų rinkos indeksas Topix jau pasiekė aukščiausią lygį per trisdešimt metų, tačiau ekspertai, be kita ko, tokie žaidėjai kaip Man GLG, JPMorgan Asset Management ar Morgan Stanley tvirtina, kad jo augimo galimybės tuo nesibaigia.

Tokijo vertybinių popierių biržą palaiko auganti infliacija, vis patrauklesnės grąžos normos, taip pat Warren Buffett, kuris atvėrė kelią pirkdamas Japonijos prekybos gigantų akcijas, įsitraukimas.

„Šiuo metu Japonija yra mano mėgstamiausia pasaulinė akcijų rinka“ – sakė Čikagoje įsikūrusios investicinės bendrovės Cressett Capital Management, valdančios beveik 60 mlrd. dolerių, strategas Jack Ablin.

Jis atskleidė, kad Japonijos akcijos sudaro beveik 50 procentų investicinio portfelio.

Jeffrey Atherton iš Man GLG vertina, kad Topix indekso tolesnis augimo potencialas yra 10 - 15 procentų. Jis išvardija tokius argumentus kaip pelnas, kuklūs vertinimai ir ten įmonėse vykstantys pokyčiai.

„Tikimės, kad Japonijos palūkanų normos išliks labai žemos pagal pasaulinius standartus, todėl pinigų politika turėtų remti rizikingą turtą, skirtingai nei kiti regionai“ – pridūrė jis.

Remiantis Bloomberg duomenimis, nuo sausio 5 dienos Japonijos akcijų rinkos kapitalizacija padidėjo 518 mlrd. dolerių.

Nuo metų pradžios Japonijos akcijų rinkos indeksas Topix jau paaugo penkioliką procentų.