Verslo ir rinkų naujienos » Deutsche Bank paskelbė apie išankstinį kai kurių obligacijų išpirkimą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-03-24 18:26.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35822


Deutsche Bank penktadienį paskelbė apie netikėtai ankstyvą dalies subordinuotos skolos išpirkimą, kuris turėtų nuraminti rinkos dalyvius po rekordiškai išaugusios draudimo nuo banko nemokumo kainos.

Remiantis Bloomberg surinktais duomenimis, obligacijos, kurių terminas baigiasi 2028 metais, nukrito nuo kiek daugiau nei 98 centų už dolerį prieš pat Silicio slėnio banko žlugimą iki 90 centų po Credit Suisse Group papildomo 1 lygio obligacijų panaikinimo.

Nors pastarosiomis dienomis kaina atsigavo, bet ji vis dar buvo maždaug 94 centai. Tai rodė, kad yra didelė tikimybė, kad Deutsche Bank praleis savo išpirkimo opcioną. Daugiau informacijos apie tokio sprendimo motyvus bankas nepateikė. Ankstesni obligacijų išpirkimai, kai buvo netikėti, padėjo atkurti investuotojų pasitikėjimą.

Pranešimas apie išankstinį išpirkimą buvo gautas pirmą dieną, kai skolintojas turėjo teisę tai paskelbti. Obligacijas galima išpirkti gegužės 24 dieną, o pagal obligacijos sąlygas skolininkas galėjo pranešti apie išpirkimą prieš 30 – 60 dienų.

„Deutsche sprendimas išpirkti (gavus visus reikalingus reguliavimo patvirtinimus) turėtų būti raminantis signalas kreditų investuotojams“ – penktadienį rašė analitikas Stuart Graham.

Deutsche Bank akcijos penktadienį vienu metu pigo net virš keturiolikos procentų, arba bene labiausiai tarp visų Europos bankų. Tiesa, artėjant vakarui jau buvo nuvertėjusios perpus mažiau, t.y. apie septynis procentus. Banko įsipareigojimų neįvykdymo apsikeitimo sandoriai eurais pirmaeilės skolos išaugo iki aukščiausio lygio nuo tada, kai jie buvo įvesti 2019 metais.