Verslo ir rinkų naujienos » Korėjos „kriptovaliutų karalius“ sulaikytas, nuostoliai - 40 mlrd. dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-03-24 12:26.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35819


Podgoricoje sulaikytas vienas ieškomiausių pasaulyje bėglių – Pietų Korėjos pilietis Do Kwonas, dar vadinamas „kriptovaliutų karaliumi“, ketvirtadienį socialiniame tinkle Twitter paskelbė Juodkalnijos vidaus reikalų ministras Filipas Adžičius.

„Juodkalnijos policija sulaikė Pietų Korėjos pilietį Do Kwoną, Terraform Labs įkūrėją ir generalinį direktorių. Buvęs „kriptovaliutų karalius“, atsakingas už 40 mlrd. dolerių nuostolių padarymą, buvo sulaikytas Podgoricos oro uoste su suklastotais dokumentais. Jo ieško Pietų Korėja, JAV ir Singapūras“ – rašo Filipas Adžičius.

„Laukiame oficialaus jo tapatybės patvirtinimo“ – pridūrė jis.

Pietų Korėja 2022 metų rugsėjį, žlugus jo įmonei, išdavė Do Kwono arešto orderį.

„Bendrovė žlugo gegužę, kai kriptovaliutų kainos nukrito iki beveik nulio, o tai paveikė visą kriptovaliutų rinką“ – aiškino BBC.

Po įmonės žlugimo investuotojai prarado daugiau nei 40 milijardų dolerių, o Pietų Korėjos valdžia pradėjo tyrimus prieš susijusius asmenis.

Spalį Pietų Korėjos prokuratūra patvirtino pranešimus, kad Do Kwonas, išvykęs iš Singapūro, kur buvo įsikūrusi jo įmonė, pateko į Dubajų, iš kur išvyko į Europą. Seulas įtarė, kad jis slapstėsi Serbijoje.