Verslo ir rinkų naujienos » Nike pelnas krito, bet viršijo lūkesčius


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-03-22 12:16.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35808


Amerikos sportinių ir laisvalaikio drabužių, avalynės ir aksesuarų kūrėja bei gamintoja Nike pristatė savo šių finansinių metų trečiojo ketvirčio veiklos rezultatus, kurie viršijo lūkesčius.

Per praėjusį ketvirtį minimos Amerikos atstovės pajamos siekė 12,39 mlrd. dolerių, o laukta, kad sudarys vidutiniškai 11,47 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos pakilo keturioliką procentų.

Tuo tarpu Nike veiklos pelnas per minimą laikotarpį krito penkioliką procentų iki 1,47 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas - vienuoliką procentų iki 1,24 mlrd. dolerių arba iki 79 centų akcijai.

Rinkoje laukta, kad ketvirčio pelnas akcijai bus mažesnis ir sieks vidutiniškai tik 55 centus.

Bendrai po pirmų trijų šių Nike finansinių metų ketvirčių jos pajamos siekia 38,392 mlrd. dolerių, kas palyginus su ankstesnių finansinių metų tuo pačiu laikotarpiu yra vienuoliką procentų daugiau. Veiklos pelnas krito devyniais procentais iki 4,977 mlrd. dolerių, o grynasis - dvyliką procentų iki 4,039 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios Nike akcijų kaina pakilo virš septynių procentų, o per pastaruosius vienerius metus krito apie tris procentus. Palyginimui, Adidas rinkos vertė paaugo apie dvyliką procentų ir krito trečdaliu.