Verslo ir rinkų naujienos » Credit Suisse obligacijų savininkai patys kalti


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-03-21 15:36.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35804


Žinomas institucinis investuotojas Jeffrey Gundlach aštriai kritikavo Credit Suisse Group obligacijų turėtojus, kurie skundžiasi dideliais skolos vertybinių popierių nuostoliais. „Jie patys kalti“ – sakė DoubleLine Capital fondo vadovas.

Praėjusį sekmadienį Šveicarijos bankas UBS Group patvirtino, kad už 2 mlrd. dolerių įsigis savo konkurentą Credit Suisse Group. Vykdant sandorį bus likviduota 16 mlrd. Šveicarijos frankų skolos, atsiradusios dėl rizikingų vertybinių popierių. Tai taikoma vadinamosioms papildomoms 1 lygio ATI obligacijoms.

Šiuo veiksmu siekiama padidinti CSG įstatinį kapitalą. Šveicarijos rinkos prižiūrėtojo Finmo sprendimas sukėlė obligacijų savininkų pasipriešinimą, nes kai kurie iš jų paliekami „ant ledo“, o akcininkai tuo tarpu gaus 3 mlrd. Šveicarijos frankų.

„Skolų turėtojai, kurie neprotingai laikė Credit Suisse obligacijas, turi pažvelgti į veidrodį ir išmokti valdyti savo riziką“ - sakė Jeffrey Gundlach.

Pasak milijardieriaus, dalis kaltės gali būti suversta plačiai paplitusiam įsitikinimui, kad yra institucijų, per didelių, kad žlugtų.

„Tačiau, kaip paaiškėjo, tai ne visada atsispindi tikrovėje. Ups…“ - reziumavo Jeffrey Gundlach, DoubleLine, valdančios daugiau nei 92 mlrd. dolerių turtą, investicijų direktorius. Jo obligacijų fondas per pirmuosius du 2023 metų mėnesius sugeneravo 1,46 procento grąžą.