Verslo ir rinkų naujienos » Bankų problemos gali būti paskutinio „meškų rinkos“ etapo signalas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-03-20 17:37.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35800


Morgan Stanley strategas Michael Wilson mano, kad pastarojo meto įvykiai bankų sistemoje gali būti signalas apie „skausmingą“ Amerikos akcijose „meškų rinkos“ pabaigos pradžią.

„Fed/FDIC remiami bankų indėliai, daugelis investuotojų iš akcijų rinkos klausia, ar tai dar viena QE (kiekybinis pinigų politikos švelninimas) forma“ – rašo jis.

„Mūsų nuomone, ne, bet tai žymi „meškų rinkos“ pabaigos pradžią, nes mažėjantis kreditų prieinamumas sumažins ekonomikos augimą“ – pridūrė minimas strategas.

Morgan Stanley atstovas atkreipia dėmesį, kad S&P500 išliks nepatrauklus investuotojams tol, kol akcijų rizikos premija nepakils iki 400 bazinių punktų nuo dabartinio 230 bazinių punktų lygio.

„Paskutinė meškų rinkos dalis gali būti kenkėjiška ir labai koreliuojama“ – perspėjo Michael Wilson.

Pastarosios savaitės buvo paženklintos bankų sukeltų baimių. Pirmiausia JAV žlugo SVB ir Signature, o First Republic stengiasi išlikti, ir pastarosiomis dienomis žlugo pasitikėjimas Credit Suisse, dėl to jį turėjo perimti didžiausias Šveicarijos bankas UBS.

„Būtent tuo ir baigiasi meškų rinka – nenumatytas katalizatorius, kuris akivaizdus žvelgiant atgal, verčia rinkos dalyvius pripažinti tai, kas visą laiką buvo prieš juos“ – rašo Michael Wilson.

Morgan Stanley strategas mano, kad suirutė bankų sektoriuje turėtų priversti investuotojus atkreipti dėmesį į prastėjančią ekonomikos būklę, nes kreditų prieinamumas silpsta. Jis mano, kad investuotojai galiausiai gali prieiti prie išvados, kad jų lūkesčiai dėl įmonių veiklos rezultatų buvo išpūsti. Minimo banko strategas pažymi, kad tai jau buvo matyti iš prognozių mažinimų prieš kitą ketvirčio veiklos rezultatų sezoną.