Verslo ir rinkų naujienos » SVB vadovui pavyko parduoti akcijų paketą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-03-13 17:46.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35770


Likus kiek daugiau nei savaitei prieš tai, kai Silicon Valley Bank (SVB) paskelbė apie savo didžiulius nuostolius, įstaigos generalinis direktorius pardavė savo patronuojančios bendrovės akcijų už 3,6 mln. dolerių.

SVB Financial Group generalinis direktorius Greg Becker pardavė bendrovės akcijų paketą vasario 27 dieną, likus vos devynioms dienoms iki didžiulių nuostolių, lėmusių žlugimą, atskleidimo, teigiama reguliavimo institucijai išsiųstose ataskaitose. Pirmieji tokio pobūdžio sandoriai per metus buvo vykdomi pagal planą, pateiktą sausio 26 dieną, t.y. kiek daugiau nei mėnesiu anksčiau. Taip vadovui pavyko atsikratyti akcijų iki banko žlugimo, įvykusio kovo 10 dieną.

SVB Financial Group akcijos ėmė gerokai pigti po to, kai prieš dvi dienas akcininkams buvo išsiųstas laiškas, informuojantis apie 1,8 mlrd. dolerių nuostolius ir būtinybę išleisti akcijas. Kaip pažymėjo Bloomberg, akcijų pardavimas pagal tokius planus yra visiškai leidžiamas. Tai buvo įvesta 2000 metais, siekiant apriboti vadovų galimybes prekiauti savo įmonių akcijomis iki pasirinktų datų ir taip sumažinti riziką susijusią su prekiavimu turint viešai neatskleistos informacijos.

Tačiau, pasak ekspertų, Greg Becker sandoriai patvirtina, kad šiuose reglamentuose yra rimtų spragų, kai kurias iš jų turėjo panaikinti SEC prižiūrėtojos gruodį priimti reglamentai. Nuo balandžio mėnesio įsigaliosiančios taisyklės numato 90 dienų intervalą nuo plano pateikimo iki pirmųjų sandorių įvykdymo.

„Sausio 26 dieną, kai buvo pateiktas planas, Becker tikriausiai nesitikėjo, kad SVB nukentės nuo banko apgulties, tačiau akcijų emisijos planai yra itin svarbūs. Jei diskusijos apie tai jau vyko tuo metu, tai Becker veiksmus nušviečia dviprasmiškai“ – interviu Bloomberg komentuoja Pensilvanijos universiteto Wharton mokyklos profesorius Dan Taylor.