Verslo ir rinkų naujienos » J.Biden: investuotojai nebus apsaugoti


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2023-03-13 16:43.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35769


JAV prezidentas Joe Biden patikino, kad SVB ir Signature Bank klientai ir indėlininkai „gali būti ramūs“. Jie nepraras prieigos prie savo pinigų. Tačiau investuotojai, investavę į šių bankų akcijas ir obligacijas, nebus apsaugoti.

„Taip veikia kapitalizmas. Investuotojai sąmoningai rizikavo ir prarado pinigus, nes rizika nepasiteisino“ – sakė prezidentas Joe Biden. Jis taip pat paskelbė, kad abiejų bankų valdybos bus atleistos ir atsakys už savo sprendimus. Prezidentas be to paprašys Kongreso sugriežtinti bankų sektoriaus reguliavimą.

JAV prezidentas taip pat pareiškė, kad šalies bankų sistema yra saugi.

„Jūsų indėliai saugūs. Tačiau ties tuo nesustosime. Mes padarysime viską, ko reikia“ – tikino jis.

Pirmadienio sesija JAV prasidėjo nuosmukiu. S&P500 indeksas pradžioje prarado 1,3 procento savo vertės. Panikos išpardavimas paveikė regioninių bankų akcijas. First Republic Bank prarado net 65 procentus savo kapitalizacijos, Western Alliance Bancorp – 75 procentus, o PacWest Bancorp ir Zion Bancorp akcijos atpigo po 40 procentų. Investuotojai baiminasi, kad po Silicon Valley Bank (SVB) ir Signature Bank žlugimo, minimiems bankams taip pat gresia bankrotas.

Priemonės, kurių ėmėsi reguliavimo institucijos, siekdamos apsaugoti indėlius šiuose dviejuose bankuose, nesustabdė panikos rinkoje.