C.Lagarde: ECB padidins palūkanų normas, nepaisant ekonomikos silpnėjimo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2022-11-28 19:06 Komentarai: (4)
Europos Centrinio banko vadovė Christine Lagarde sakė, kad kitais metais teks kelti palūkanų normas, net jei ekonomika susilpnės, praneša Bloomberg.

Savo kalboje Europos Parlamente Christine Lagarde atkreipė dėmesį, kad didėjantis neapibrėžtumas, griežtėjančios finansinės sąlygos ir silpnėjanti pasaulinė paklausa stabdys ekonomikos augimą likusią šių metų dalį ir kitų metų pradžioje.

Ji pabrėžė, kad ECB vis dar yra pasiryžęs priartinti infliaciją iki vidutinės trukmės tikslo.

„Tikimės ir toliau didinti palūkanų normas iki tokio lygio, kuris užtikrintų, kad infliacija grįš į vidutinės trukmės 2 procentų tikslą tinkamu laiku“ - pasakė Christine Lagarde.

„Nuo mūsų atnaujintų prognozių, sukrėtimų patvarumo, darbo užmokesčio reagavimo ir infliacijos lūkesčių bei mūsų veiksmų perdavimo įvertinimo priklausys kaip aukštai turėsime jas pakelti ir kaip greitai turėsime ten patekti“ – pridūrė ji.

Spalio mėnesį metinė infliacija euro zonoje siekė 10,6 procento. ECB šiemet palūkanų normas padidino 125 procentiniais punktais, o vien per pastaruosius du susitikimus jas kėlė 75 baziniais punktais. Šiuo metu vis labiau tikima, kad palūkanų normų didinimo tempai bus sumažinti.
 
1.   Parašė liopoldas   2022-11-28 21:17  

prieš n metų tą daryt reikėjo, bet ne, ji tik dabar nubudo keletą ketvirčių atgal, fe

 
2.   Parašė Krosneles.eu   2022-11-28 22:54  

Jei infliacija 10 proc. , tai ir palūkanos 10 proc turi būti.

 
3.   Parašė IT17   2022-11-28 23:03  

su tokiom palukanom pietieciai lavonai, ir kompaniju nemazai bei namu ukiu turinciu paskolu turetu dideliu problemu,....

 
4.   Parašė Krosneles.eu   2022-11-28 23:58  

IT17, Tesingai. Nepamiršk, kad socializmo nebėra. Kapitalizmas už lango. JAV bankai pinigų turi, supirks turtą. Italija , Ispanija, Graikija gal miškus parduos, gal uostus parduos ir dar visokio valdiško turto turi , kurį galima privatizuoti. Prisimink Latviją , Lietuvą 2008 metais . Nebūk socialistas.
Prekiauji biržose ir pats žinai, kai jau atrodo dugnas, tai visada pramuša dugną dar toliau.
Niekam nesvarbu eilinis žmogelis, tik dirbti daugiau jis pradės, kai bus spaudžiamas skolų bankams. O ir prasiskolinę žmogeliai prisidės prie TVARUMO, skolose sėdės ir mažiau vartos visko.