Verslo ir rinkų naujienos » Niujorko valstija pirmoji JAV įvedė kriptovaliutų kasybos apribojimus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-11-24 16:13.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35349


Gubernatorė Kathy Hochul pasirašė įstatymo projektą, kuris laikinai apriboja kriptovaliutų kasimą Niujorko valstijoje dėl susirūpinimo dėl aplinkos užterštumo. Šios operacijos sunaudoja daug elektros energijos.

Taisyklėse atsižvelgiama į technologijų poveikį klimatui. Jos įveda dviejų metų moratoriumą aplinkosaugos leidimų išdavimui iškastinio kuro jėgainėms, kurių elektros energija naudojama kriptovaliutoms kasti.

„Tai yra pagrindinis ir pirmasis žingsnis šalyje Niujorko labui, kol mes ieškome pasaulinės klimato krizės sprendimo“ – teigė Kathy Hochul.

Kriptovaliutų gavyba yra sudėtingų matematinių skaičiavimų, skirtų operacijoms patikrinti, atlikimo arba įgyvendinimo procesas. Ši technologija, naudojama aptarnaujant bitkoinus ir kitas kriptovaliutas, reikalauja daug energijos.

Pasak įstatymo projekto autorių, kriptovaliutų kasimas apsunkina Niujorko valstijos aplinkosaugos tikslų įgyvendinimą.

Niujorkas yra pirmoji valstija Amerikoje, įvedusi tokius apribojimus. Juos birželį priėmė valstijos įstatymų leidėjas ir perdavė Kathy Hochul, kuri iš karto pasirašė dokumentą.

Kriptovaliutų prekybos asociacija (DCC) išreiškė nusivylimą gubernatorės sprendimu.

„Iki šiol jokia kita valstijos pramonės šaka nebuvo taip nustumta nuo energijos vartojimo“ – socialiniame tinkle Twitter parašė DCC.