Verslo ir rinkų naujienos » Vokietijos Ifo indeksas aukščiausiai per tris mėnesius


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-11-24 12:59.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35347


Vokietijos Ifo indeksas, kuris yra sudaromas apklausus devynis tūkstančius kompanijų vadovų, augo antrą kartą iš eilės ir pasiekė aukščiausią lygį per tris mėnesius.

Minimas indeksas per vienuoliktą šių metų mėnesį, palyginti su spaliu, pakilo nuo 84.5 iki 86.3 reikšmės, o laukta, kad augs mažiau iki vidutiniškai aštuoniasdešimt penkių reikšmės.

Tuo tarpu dabartinės situacijos vertinimo indeksas per minimą laikotarpį smuktelėjo labiau nei prognozuota, t.y. nuo 94.2 iki 93.1 reikšmės, kai laukta, kad pasikoreguos iki vidutiniškai 93.8 vertės.

Kitą vertus Vokietijos verslo lūkesčių indeksas lapkritį atsitiesė ir paaugo, t.y. nuo 75.9 iki aštuoniasdešimties reikšmės. Šiuo atveju laukta, jog minimas rodiklis pakils iki vidutiniškai septyniasdešimt septynių vertės.

„Nors įmonės buvo kiek mažiau patenkintos savo dabartine veikla, pesimizmas dėl ateinančių mėnesių smarkiai sumažėjo. Recesija gali pasirodyti ne tokia sunki, nei daugelis tikėjosi“ - pareiškė Vokietijos Ifo ekonomikos instituto vadovas Clemens Fuest.