Verslo ir rinkų naujienos » Glazeriai parduoda Manchester United, akcijų kaina pastebimai šoktelėjo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-11-23 18:35.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35343


Šio legendinio futbolo klubo savininkai amerikiečiai analizuoja strategines galimybes, o šis procesas gali baigtis pasitraukimu iš investicijos, į kurią įsitraukė prieš 17 metų.

Ši informacija įelektrino investuotojus ir Manchester United (MU) akcijos pabrango net 17 procentų, o kapitalizacija padidėjo 400 mln. dolerių (335 mln. svarų).

Klubo patarėja yra Raine Group, šiemet tarpininkavusi parduodant Londono Chelsea, o Rothschild & Co. tapo Glazerių šeimos finansiniu patarėju.

Rugpjūčio mėnesį Bloomberg News pranešė, kad „Glazeriai svarstys galimybę parduoti MU akcijų paketą, o tai galėtų įvertinti klubą 5 mlrd. svarų sterlingų (6 mlrd. dolerių).

Britų spauda teigia, kad Manchester United gali nusipirkti seras Jimas Ratcliffas, turtingiausias Jungtinės Karalystės pilietis. Pranešama, kad praėjusį mėnesį jis susitiko su Glazeriais, tačiau jie neparodė susidomėjimo parduoti MU.

Manchester United, nepaisant pastarųjų metų silpnesnių sportinių rezultatų, yra labai populiarus klubas pasaulyje. Vertinama, kad jo šalininkų armija gali viršyti milijardą.

Antradienį, dieną prieš Glazeriams atskleidus planus, „nedelsiant“ iš Old Trafford pasitraukė vienas garsiausių žaidėjų klubo istorijoje Cristiano Ronaldo.