Verslo ir rinkų naujienos » Didžiausia pinigų įplauka į akcijų rinkas per 35 savaites


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-11-18 17:05.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35325


Pozityvūs JAV infliacijos duomenys prisidėjo prie to, kad pasauliniai akcijų fondai užfiksavo didžiausią pinigų įplauką per 35 savaites, praneša Reuters, remdamasi Bank of America ataskaita.

Investuotojai į akcijas investavo 22,9 milijardo dolerių, nurodė Bank of America, remdamasis EPFR duomenimis, ir 4,2 milijardo dolerių į obligacijas. Tuo pačiu jie atsiėmė 3,7 milijardo dolerių iš grynųjų pinigų fondų ir 300 milijonų dolerių iš aukso rinkos.

Investuotojai tikisi, kad lėtėjanti infliacija leis Amerikos Federaliniam Rezervų bankui atsisakyti agresyvaus palūkanų normų kėlimo, dėl kurio šiais metais nukentėjo akcijų ir obligacijų rinkos.

JAV akcijų fondų įplaukos per savaitę iki trečiadienio siekė 24 mlrd. dolerių, pranešė Bank of America. Tačiau Europos akcijos liko nemylimos, o nutekėjimas tęsėsi 40-ą savaitę iš eilės, o tai, minimo banko atstovų teigimu, yra ilgiausias toks laikotarpis per visą istoriją.

Fiksuotų pajamų rinkoje investuotojai iš investicinio lygio įmonių obligacijų fondų ištraukė 1,3 mlrd. dolerių. Tačiau jie paskyrė 3,7 mlrd. dolerių į didelio pajamingumo skolą, kurią išleidžia kompanijos, turinčios mažesnius kredito reitingus.