Straipsniai » Verslas » Septynios finansinės klaidos, kurių milijardieriai niekada nedaro

Kodėl mūsų santaupos taip dažnai mažėja nerimą keliančiu greičiu? Tikriausiai todėl, kad darome daug klaidų, dėl kurių greitai išleidžiame pinigus ir niekada nepraturtėjame.
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-11-05 02:58.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35268


Kodėl mūsų santaupos taip dažnai mažėja nerimą keliančiu greičiu? Tikriausiai todėl, kad darome daug klaidų. Skirtingai nei „paprasti mirtingieji“, tokie milijardieriai kaip Bill Gates, Eric Schmidt ir Warren Buffett sąmoningai vengia tam tikro elgesio. Tai klaidos, dėl kurių greitai išleidžiame pinigus ir niekada nepraturtėjame.

Apie milijardierių gyvenimą žinome tik tiek, kiek jie nusprendžia atskleisti save, tačiau yra vienas dalykas, dėl ko nėra daug diskutuojama: jie žino, kaip elgtis su pinigais ir vengia elgesio, kai gali juos prarasti. Pateikiame septynias dažniausiai daromas klaidas, kurios atitolina mus nuo turto. Eilinis žmogus jas daro visą laiką. Asmenys, kurie sąmoningai kuria savo turtą, niekada to nedaro.

Jie nešvaisto pinigų papildomiems mokesčiams

Taisyklė paprasta: visi įsipareigojimai turi būti sumokėti laiku. Atidėliojimas su jais gali sukelti papildomų palūkanų, todėl pamiršti neapsimoka. Taip pat verta atkreipti dėmesį į atsiskaitymo vietas. Kai kurios įstaigos ima papildomą sumą už operacijų vykdymą. Jei įmanoma, geriau sudaryti nuolatinius pavedimus, kurie mums primins įvykdyti finansinius įsipareigojimus.

Jie neignoruoja savo kreditingumo

Turite stebėti savo kreditingumą. Jei jis didesnis, bankui suteikiant paskolą ar kreditą, lengviau derėtis dėl grąžinimo sąlygų. Kuo mažesnis kreditingumas, tuo didesni mokesčiai skolintojui. Tada mokame ir didesnes įmokas, kaip apsidraudimas bankui. 

Jie pinigų neišleidžia paveikti akimirkos

Impulsinis pinigų leidimas nėra geras dalykas. Net kai atlyginimas didelis. Įtaisų pirkimas paveiktiems akimirkos reiškia, kad renkame tik nereikalingas prekes. Pasirodo, verslininkai ir milijonieriai gyvena taupiai. Bill Gates viename iš interviu prisipažino, kad nešioja 10 dolerių kainuojantį laikrodį. Metų metus Warren Buffett pakeliui į biurą iš McDonald's pasiimdavo tą patį pigių pusryčių rinkinį. 

Turtingi žmonės netampa turtingi išleisdami viską. Jie geriau nei bet kas kitas žino, kad būdami dėmesingais vartotojais taupiu gyvenimo būdu  gali pakilti keliais laipteliais aukščiau pajamų laiptuose.

Jų negalima apgauti rinkodaros gudrybėmis

Rinkodaros spąstai yra įprasti, o tipinis vartotojas yra linkęs patekti į jų pinkles. Turtingi žmonės planuoja savo pirkinius ir dažnai lygina prekių kokybę bei vertę. Tik tada, kai šie du dalykai sutampa, jie užbaigia sandorį.

Jie neužsiima verslu trumpalaikėje perspektyvoje

Buvęs Google generalinis direktorius Eric Schmidt teigia, kad akcijų pirkimas ir pardavimas, pagrįstas kasdieniais rinkos pokyčiais, nepadaro žmogaus turtingu. Tokius veiksmus reikia planuoti ir investuoti ilgalaikėje perspektyvoje. Ne tik jis taiko šį principą. Taip pat veikia ir Warren Buffett. Jo nuomone, ilgalaikės investavimo strategijos yra geriau nei impulsinis akcijų pirkimas ir pardavimas.

Jie turi daugiau nei vieną pajamų šaltinį

Yra žinoma, kad milijardieriai turi keletą pajamų šaltinių. Deja, tipiniam žmogui sunku dirbti du darbus, kai dar daug namų ruošos darbų ir šeimos gyvenimo. Tačiau, esant galimybei, verta ieškoti papildomų pajamų šaltinių, galinčių pataisyti jūsų namų biudžetą. Viskas priklauso nuo mūsų polinkių ir interesų.

Jie nežiūri į kitus

Matote, kaip kaimynai važiuoja prie jūsų namo nauju automobiliu? Gal draugas pasigyrė nauju įrenginiu? Jei savo aplinkoje pastebėjome, kad kažkas turi kažką naujo, tai dar nereiškia, kad jūs taip pat turime tai turėti. Didelė tikimybė, kad naujais produktais besipuikuojantys žmonės tai daro tik dėl pasirodymo. Jei negalime sau leisti prekės ir, jūsų nuomone, ją turėti „tinkama“, verčiau pirkimo atsisakykite.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais