Verslo ir rinkų naujienos » Istorija rodo aiškų JAV akcijų rinkos atsigavimą po FED posėdžių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2022-09-21 17:23.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=35052


Pastarosiomis dienomis JAV akcijų rinkose dominavo pasiūla, S&P500 prarado daugiau nei 6 procentus savo vertės, o Nasdaq – 7 procentus per paskutines šešias sesijas. Jei neseną istoriją vertinsite kaip nuorodą, padidėjimo galima tikėtis nuo trečiadienio.

Būsimas FOMC palūkanų normų kėlimas buvo nurodytas kaip pastarojo meto JAV akcijų rinkos indeksų nuosmukio priežastis. Sprendimas bus priimtas šiandien. Numatomas dar 75 bazinių punktų pakėlimas. Kai tai atsitiks, nuotaika turėtų pagerėti.

Per pastaruosius 18 mėnesių S&P500 indeksas baigė aštuonias iš dešimties sesijų, per kurias buvo paskelbtas sprendimas dėl palūkanų normos, padidėjimu. Po šių metų FOMC posėdžių sausio, kovo ir birželio mėnesiais akcijų rinka per kitas dienas išaugo nuo 6 iki 9 procentų.

„Dėl tolimesnio FED žingsnio yra tiek daug spėliojimų, kad tokio sprendimo paskelbimas turėtų lemti šiokį tokį palengvėjimą investuotojams“ – sakė AJ Bell analitikė Danni Hewson.

„Jei jis laikysis scenarijaus ir dar kartą padidins 75 baziniais punktais, rinkos greičiausiai kils, iš dalies ir dėl 100 bazinių punktų padidinimo vizijos nepasitvirtinimo“ – pridūrė ji.

Techniniai analitikai taip pat praneša, kad akcijų rinka, ypač technologinė, jau gali būti arti lokalaus dugno. Jie pažymi, kad Nasdaq 100 jau prarado 27 procentus savo vertės šiemet, o apie 16 procentų jo įmonių yra listinguojamos kiek aukščiau nei 200 dienų slenkamasis vidurkis. Jie primena, kad panaši situacija buvo ir anksčiau netoli rinkos dugno, tiesa, išskyrus 2008 metų krizę.